AKİT MENÜ

Gündem

Gündem Gazze ve Köşk

AK Parti, CHP, MHP, SP, HDP, DSP, İP, BBP ve HÜDA-PAR heyetleri karşılıklı bayram ziyaretlerinde bulundu. Ankara’da siyasi partiler arasında yapılan bayramlaşmalara, İsrail’in Ramazan, bayram demeden Gazze’de yaptığı katliamlar ve 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri damga vurdu. Buruk bir bayram yaşandığının altını çizen parti temsilcileri, İsrail’in çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden insanları katlettiğine dikkat çekti.

2014-07-29 22:50:04

YENİ AKİT / ANKARA - Ankara’da siyasi partiler arasında yapılan bayramlaşmalara, İsrail’in Ramazan, bayram demeden Gazze’de yaptığı katliamlar damga vurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın’dan oluşan heyet, CHP’ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. AK Parti heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyesi Faruk Demir karşıladı. Karşılıklı bayram tebriğinin ardından konuşan Erdoğdu,Gazze’de yaşananlar nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Erdoğdu, “Ne yazık ki bu bayram buruk bir bayram. Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden insanların katledildiği acı günler yaşıyoruz. Din adına cinayetlerin işlendiği günler yaşıyoruz. Onun için buruk bir bayram. Tek tesellimiz, ülkemizin bu ateş çemberinin, şimdilik diyebiliyorum, dışında tutulması” dedi.

İSRAİL DÜNYA BARIŞINI TEHDİT EDİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül de başta Filistin ve Gazze olmak üzere Irak ve Suriye’de yaşananlara vurgu yaparak, bu kan ve vahşetin hem bölgeyi hem de bütün dünya barışını tehdit ettiğini ifade etti.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada da Ortadoğu’daki yaşanan dram konuşuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Müslüman ülkelerde yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Hepimizin içini burkan hatta zaman zaman ‘insanlık öldü mü’ diye çığlık atmak mecburiyetinde olduğumuz fotoğrafları ve olayları yaşamanın hüznünü yaşıyoruz. Türkmenlerin yaşadıkları, Türk dünyasında, özellikle Doğu Türkistan’da yaşananlar ve birçok ülkelerde kargaşa, Suriye, Mısır, Irak ve özeldeki Gazze’de insanlık adına yaşanan dram hepimizi yakından üzmekte. Üzülecek asıl mesele de sözüm ona hak diyen, özgürlük diyen, demokrasi diyen başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Amerikası, Avrupası bu büyük imtihanda kaybedenler sınıfında yer aldılar. Bu üzülecek bir şey” dedi.

DOKUZUN GELİŞİ SEKİZİNCİDEN BELLİDİR

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısı ile siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP’yi ziyaret etti. AK Parti MKYK Üyesi Hamza Dağ, hayırlı bayramlar dileğinde bulunarak İslam dünyasının bir süredir üzücü hadiseler yaşadığını belirterek bunların son bulmasını diledi. Dağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmesi üzerine “dokuzun gelişi sekizinciden bellidir hepsinden bir şekilde biz galip çıktık. Aynı şekilde dokuzda da benzerlikler olabilir” dedi. AK Parti heyeti ayrıca CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri ile birlikte HDP’ye bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, paralel yapılanmaya ilişkin “Amirlerinden değil, abilerinden emir alan bir yapılanmaya karşı mutlaka gereken yapılacaktır” diye konuştu.

AK Parti’yi CHP’nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve beraberindeki heyet de ziyaret etti. Bayram dolayısı ile HDP, BTP, BBP ve Saadet Partisi heyetleri CHP’ye bayram ziyaretinde bulunurken MHP, Hüda-Par, DP ve CHP’yi ziyaret etti. BBP’yi ise sırası ile Hüda-Par, Saadet Partisi, MHP, DSP, DP, AK Parti ve CHP heyetleri ziyaret etti. Saadet Partisi’ni de DP, BBP, AK Parti, İP, HDP, DSP ve CHP heyetleri ziyarette bulundu.

Yorumlara Git

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...