AKİT MENÜ

Gündem

‘Utanç yasağı ortadan kalkmalı’

Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için Memur-Sen tarafından başlatılan ve başörtüsü özgürlüğünü de kapsayan 10 milyon imza kampanyası çığ gibi büyüyor. İstanbul, Van, Gümüşhane, Karabük ve Ankara’da imza kampanyasına destek toplantıları yapıldı. Ümraniye Me

2013-01-30 21:50:53

ŞUAYİP ALABAY /  İSTANBUL
Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için Memur-Sen tarafından başlatılan ve başörtüsü özgürlüğünü de kapsayan 10 milyon imza kampanyası çığ gibi büyüyor. Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) önceki gün Ümraniye meydanında yaptığı basın açıklamasıyla bütün vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.
Öğlen saatlerinde yapılan basın açıklamasına ilgi fazla olurken Bem- Bir-Sen adına açıklamayı 7 No’lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç yaptı.
Halktan da büyük destek gören imza kampanyasına Ümraniye AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülkiye Toptaş, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, İstanbul Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş ve sendika üyeleri de destek verdi. Bem-Bir-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç, yaptığı açıklama da çağdışı bu yasağın bir an önce kalkmasını ifade ederken, “Bölgesinde lider ülke durumunu geçmiş küresel liderliğe hareket eden ülkemizin, bu ayıbından da bir an önce kurtulması gerekmektedir” dedi.
KARAKOÇ: BASKI VE DAYATMALARIN
HEP KARŞISINDA OLDUK
Anayasamızda ve başka her hangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık kıyafet dayatmasının artık son bulmasını istediğini belirten  Bem-Bir-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç, “Başörtü yasağı ve katsayı engeli ile başlayan baskı ve dayatmaların millet adına, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak hep karşısında olduk. Sendika olarak, insan odaklı hak, hukuk ve halktan yana olan bir anlayışla hareket ediyoruz. Sadece memur arkadaşlarımızın hak ve hukukunu değil, aynı zamanda savunduğumuz değer ve ilkelerimize yönelik dayatmaların millet adına her zaman karşısında durduk, mücadele ettik ve mücadelemizi yasal platformlarda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
“AK PARTİ VE MUHALEFET
BU SESE KULAK VERSİN”
Karakoç, ülke genelinde başlatılan imza kampanyasının yazarlar, eğitimciler, işadamları, siyasiler, öğrenciler, çalışanlar, emekliler kısaca millet tarafından kabul gördüğünü ve desteklerin esirgenmediğini vurguladı. Karakoç sözlerine şöyle devam etti: “Öyle umuyoruz ki, siyasi iktidar ve muhalefet partileri bu sese kulak verir, kısa zamanda başı açık, başı örtülü ayrımı yapan utanç yasağını ortadan kaldırırlar. Şimdi sizleri özgürlüğe giden yolda bir imza atmaya davet ediyorum.”  

Van, Karabük, Gümüşhane’den de imzaya destek Türkiye’nin dört bir yanında yapılan eylemlerle de kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için destek verildi. Van’da, Van Baro Başkanı Murat Timur’un yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesi’nin Türkiye Barolar Birliği meslek kurallarında yer alan avukatların ‘Başları açık’ görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararının olumlu olduğunu ifade ederek, bunun ilerisi için güzel getirilerinin olacağını söyledi.  Karabük’te ise Memur-Sen üyeleri 10 milyon imza kampanyasına destek için meydandaydı. Karabük Belediyesi önünde düzenlenen programda konuşan Memur-Sen Karabük Temsilcisi Zeki Öz, konfederasyon olarak kuruldukları günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını söyledi.  Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde de Memur-Sen’e bağlı sendikalar, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’ için çarşı merkezinde stant açarak, vatandaşlardan destek istedi. Stant açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Serhan Sevinç, “Siyasi aktörler, kıyafet özgürlüğünü tanımakta, darbe ürünü yasağı kaldırmakta elini çabuk tutmalıdır. Milletin ortak vicdanı olan sizler ve bizler istedikten sonra inanıyoruz ki, sona ermeyen yasak, tanınmayan özgürlük kalmaz” dedi.
“İnanç özgürlüğü” için 260 bin dilekçe
HASAN ÖNAL/ANKARA
Aktif  Eğitimciler Sendikası, “İnançlara Özgürlük 26 Bakana 26 Bin Dilekçe” kampanyası kapsamında Türkiye genelinde toplanan 260 bin dilekçeyi bakanlara gönderecek. Sendika, hedeflediği 26 bin imzanın 10 katının toplandığını bildirdi. Sendika Genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen sendika başkanı Osman Bahçe, okul ve diğer bazı kamu kurum ve kuruluşlarında gizli gizli kalorifer dairelerinde ve merdiven altlarında insanların ibadet yapmaya çalıştıklarını kaydederek bu çirkin, ilkel, incitici yaklaşımın son bulmasını istedi.

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin