AKİT MENÜ

Gündem

İsrail’e lânet olsun

Başbakan Yardımcısı Atalay, “Bakın sadece üç bayram günü hayatını kaybeden 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü, onların bayram yaptığı günlerde bu katliamı yaptı. Lanetliyoruz, bütün yüreğimle, bütün gönlümle lanetliyorum İsrail’i” dedi.

2014-08-01 22:44:54

ANKARA / AFYONKARAHİSAR - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında bin 400’ün üzerinde can kaybı yaşandığını belirterek, “Bakın sadece üç bayram günü hayatını kaybeden 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü, onların bayram yaptığı günlerde bu katliamı yaptı. Lanetliyoruz, bütün yüreğimle, bütün gönlümle lanetliyorum İsrail’i” dedi.

Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile düzenlediği basın toplantısında, AFAD’ın koordinasyonu altında Irak ve Gazze’de yürütülen insani yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Gazze’nin kendileri için kanayan yara olduğuna dikkati çeken Atalay, Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının bin 400’ü aştığını söyledi.

Hayatını kaybedenlerden çoğunun çocuk olduğunu ifade eden Atalay, “Bakın sadece üç bayram günü hayatını kaybeden 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü, onların bayram yaptığı günlerde bu katliamı yaptı. Lanetliyoruz, bütün yüreğimle, bütün gönlümle lanetliyorum İsrail’i” dedi.

Dünyanın takındığı tavrın herkes tarafından görüldüğünü belirten Atalay, Türkiye’nin ateşkes sağlanması için yoğun bir çaba içinde olduğunu bildirdi.

İnsani yardımların ulaşması için Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması gerektiğinin altını çizen Atalay, Mısır’ın kapıları kapatmasının Gazze’nin içine düştüğü durumun en önemli sebeplerinden olduğunu kaydetti.

Gazze’nin dünyaya açılan bölgesinin Mısır olduğunu belirten Atalay, “Bu yeni yönetim bunları kapattı, orada tabii hapishane gibi bir duruma düştüler” dedi.

Gazze’ye yardımların çok çeşitli şekilde ulaştırıldığını aktaran Atalay, uzun bir süre BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nı kullandıklarını ifade etti.

Bulabildikleri bütün kanalları kullanmaya özen gösterdiklerini anlatan Atalay, şöyle devam etti:

“Şu anda hem gıda hem ilaç hem de diğer insani yardımlar konusunda yoğun çabamız var. AFAD daha çok gıdaya ağırlık verdi. 15 bin tonluk bir un gönderilmesi, BM ajansıyla yürüyor o kısım kısım. Ayrıca Kızılay’ın 20 ton ilaç ve tıbbi malzemeyi Gazze’ye ulaştırması çok önemli o ulaştı. Kızılay 2 bin 500’e yakın gıda kolisini ulaştırdı. İnsani yardım kurulaşları daha kolay ulaştırıyor. Gazze’ye yardım hesapları açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız kampanya yürüttü. Bizim şu anda TİKA kanalıyla da 5 milyon dolarlık yardım, değişik yerlerden ulaştırılmaya çalışılıyor. Bunun içinde, ilaç, hijyen malzemeleri vesaire var. Zorluklar vardı, umuyoruz ateşkesten sonra yardımların ulaştırılması daha rahatlayabilir.”

Yardımlara ilişkin verileri doğal olarak rakamlar, sayılar ve istatistik şeklinde verdiklerini dile getiren Atalay, ancak yaşananların bir de insani boyutu olduğunu aktardı.

Bunların rakamlara sığdırılamayacağını değerlendiren Atalay, “Evlerini terk etmek zorunda kalanlar, onlara yardım edenler, yardım ulaştıran personelimiz, bunların hepsinin ayrı ayrı hikayeleri var” diye konuştu.

Bu siyasi ortam içinde bu insani yardımları konuşmak istemediklerini belirten Atalay, çarpıtmalar ve negatif enerjilerin ise sadece kendilerini üzdüğünü bildirdi.

Bu tür dezenformasyonlarla uğraşacak vakitlerinin de olmadığını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

“Elimizden geldiği kadar biz bu yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Tüm kurumlarımızla sahadayız. Bayram günleri burada çalıştık. Ben Ankara’daydım. İnsani yardımların Gazze’ye gitmesi için ne yapabilirizi araştırdık. Türkiye böyle bir çaba içinde. Bunların tutupta, siyasi ortamlarda gereksiz yere istismarını doğrusu hiç arzu etmeyiz. Moralimiz bozulmaz ama Türkiye’nin muhalefeti adına, Türkiye siyaseti adına da doğrusu üzülürüz.”

ZALİME KARŞI ÇIKILMALI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İsrail’in Gazze saldırılarına ilişkin, “Burada özellikle Museviler’den ziyade, İsrail’de yaşayanlardan ziyade yöneticileri zalim. En azından İsrail’de yaşayan insanların da kendi yöneticilerinin yaptığı bu zulme karşı çıkması gerekir. Amerika sessiz, Rusya sessiz, Avrupa Birliği sessiz. Bu kadar sessiz olmak yakışmıyor. Sadece Türkiye’nin sesi çıkıyor” dedi.

Eroğlu, bayramlaşma programları için geldiği Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde soruları cevaplandırdı.

İsrail’in Gazzeye yönelik saldırıları yönündeki soruya ise Eroğlu, “Çok büyük acı, ızdırap duyuyoruz. İsrail’i lanetliyoruz. Ama İsrail bu zulümle kanda boğulacaktır. Çünkü İsrail geçmişte İspanya’da, Avrupa’da, Hitler döneminde zulme uğradıklarını söylemişlerdi. Mesela İspanya’da zulme uğradıkları zaman 520 yıl önce Osmanlı Devleti onlara elini uzattı. Onları zulümden kurtardı. En azından bunları hatırlaması lazım Yahudi’nin. Büyük bir zulüm, büyük bir mezalim” cevabını verdi.

Eroğlu: “Zalimler hem bu dünyada hem öbür dünyada bunun cezasını çekeceklerdir” şeklinde konuştu. (AA)

Yorumlara Git

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!

TOKİ BAŞVURU SON DAKİKA! Toki’den uygun fiyata arsa satışı

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Türkiye'yi ayağa kaldıracak Mourinho iddiası! Yok artık: Olanları açıkladı...

Herkese geçmiş olsun! Kapış kapış açıkladılar: Çileden çıkardı… İspanyollar'da Mourinho'yu konuşuyor

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!