AKİT MENÜ

Gündem

Fransa’da namaz ihtilali

İşgal ve sömürgecilik faaliyetleriyle yeniden gündeme gelen Fransa’da ilk haçlı seferlerinin başladığı Clermont’ta ‘Namaz ihtilali’ yaşandı. Clermont’taki Namazla Diriliş programında konuşan ilahiyatçı-yazar Ahmet Bulut, “Müslümanların Kur’an-ı Kerim ile

2013-01-30 21:53:28

HABER MERKEZİ - İşgal ve sömürgecilik faaliyetleriyle gündemden düşmeyen Fransa’da ‘namaz ihtilali’ yaşandı. İslam topraklarına yönelik ilk haçlı seferlerinin başladığı topraklarda bu kez namaz coşkusu yaşandı. ‘Namazla Diriliş’ programı bu kez de İslam Toplumu Milli Görüş’ün öncülüğünde Fransa’da gerçekleşti.
HAÇLI’NIN MERKEZİNDE
NAMAZ VE KUR’AN ANLATILDI
Namaz Gönüllüleri Platformu ilk haçlı seferlerinin başlatıldığı Fransa’nın Clermont şehrinde Kur’an ve Namazla Diriliş seferberliği başlattı. 1095 yılında Clermont’ta düzenlenen Clermont Konsili ile başlayan Haçlı Seferleri sonucunda Hıristiyanlar, İslam topraklarına karşı saldırıya geçmişti. Ardından da Lyon ve çevresinde dört program yapıldı. Namaz gönüllülerinin öncülerinden Ahmet Bulut’un katıldığı programa Dünya Kur’an okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Ankara Hacı Bayramı Veli Camii baş imamı Ahmet Karalı ve Diyarbakır Ulu Cami baş imamı Mehmet Emin Mulayim kıraatleriyle programa eşlik ettiler. Yüzlerce Müslümanın katıldığı programda Avrupalı Müslümanlar Kur’an ve namaz coşkusu yaşadı.
KUR’AN’DAN UZAKLAŞTIK, DÜZENİMİZ BOZULDU
Uluslararası arenaya taşınan Fransa’nın Clermont şehrindeki ‘Namazla Diriliş’ programında konuşan İlahiyatçı-yazar Ahmet Bulut, Müslümanların yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ve namaza gereken önemi vermediklerini belirterek, “Müslümanların Kur’an-ı Kerim ile araları açıldı açılalı başlarına gelmeyen kalmadı. Sosyal düzenimiz kalmadığı gibi aile hayatı da bozuldu. Bozulan düzenimizi kurtarmanın formülü Kur’an’ı yeniden anlamamızla, yaşamamızla mümkün olacaktır” dedi. Program katılımcılarından bir yıl içinde Kur’an-ı Kerim mealini okuyacaklarına dair söz alan Bulut, ailelerden evlerde Kur’an dersleri yapmalarını ve haftada en az bir kere bir ders halkasında bulunmalarını istedi.

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek