AKİT MENÜ

Gündem

Diyarbakır'da bayrak indiren kişi yakalandı

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki direkte asılı Türk bayrağını indiren kişinin yakalandığı bildirildi

2014-08-09 17:27:06

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bahçesindeki Türkiye bayrağını indiren şahıs gözaltına alındı. 34 yaşındaki zanlı Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

Diyarbakır Valiliği'nin yazılı açıklamasında, "08.06.2014 günü 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağını indiren zanlı 1980 doğumlu Ömer Mutlu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştır. Sözkonusu şahısla ilgili adli süreç devam etmektedir" ifadesi yer aldı.

Bayrak indirme olayı Diyarbakır'ın Lice ilçesi'nde 7 Haziran Cumartesi günü yol kesme eylemlerine müdahale sırasında ölen Ramazan Baran ile Baki Akdemir'in cenazelerinden sonra yaşanmıştı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir grup, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk bayrağını indirmişti.

Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. ve 8. maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun 300/1 ve 314/2 maddesi uyarınca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma kapsamında beş kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlara Git

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!

TOKİ BAŞVURU SON DAKİKA! Toki’den uygun fiyata arsa satışı

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Türkiye'yi ayağa kaldıracak Mourinho iddiası! Yok artık: Olanları açıkladı...

Herkese geçmiş olsun! Kapış kapış açıkladılar: Çileden çıkardı… İspanyollar'da Mourinho'yu konuşuyor

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!