AKİT MENÜ

Gündem

YSK’nın yurtdışı fiyaskosu

Yüksek Seçim Kurulu’nun inadı yüzünden yurtdışında yaşayan 2 milyon 798 bin 709 gurbetçinin sadece 470 bini oy kullanabildi. Oyların 232 bini yerinde, 238 bini ise gümrük kapılarında kullanılırken katılım oranı yüzde 20’de kaldı.

2014-08-09 22:14:59

HABER MERKEZİ - Yüksek Seçim Kurulu’nun kuru inadı yüzünden gurbetçi seçmenlerin hemen hemen dörtte üçü oy kullanamadı. Yurtdışında yaşayan 2 milyon798 bin 709 seçmeden sadece 470 bin kişi oy kullanabildi. Oyların 232 bini yerinde kullanılırken, 238 bini ise gümrük kapılarında kullanıldı.Ellerinde randevu çıktısı olmasına rağmen, “sistemde adınız görünmüyor” denilerek geri çevrilen seçmenler oylarını veremeden sandık başından ayrıldı. Gümrük kapılarında kullanılan toplam seçmen sayısından çıkarıldığında randevu sistemi ile oy kullananların sayısı 232 binde kaldı. Bu durum, YSK’nın seçim fiyaskosu olarak değerlendirildi. YSK Başkanı Sadi Güven’in isteklere kulak tıkaması tepkilere yol açtı. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül “Randevu sisteminin gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu..

YSK’NIN KEYFİ UYGULAMASI KATILIMI YÜZDE 20’LERDE BIRAKTI!

Bülbül, “8 Ağustos 17.00 itibariyle Avrupa’da 232 bini yerinde, 238 bini ise gümrük kapılarında olmak üzere 470 bin oy kullanıldı. Bu rakam da yaklaşık yüzde 20 katılım oranına tekabül ediyor” dedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) uyguladığı “randevu sistemi”nin, sandıkların uzak yerlere kurulmasının, katılımın düşük olmasına neden olduğunu ancak tek sorunun bunlar olmadığını ifade eden Bülbül, “Milletvekili seçimlerinde benzer sorunların yaşanmaması için çalışacaklarını belirterek, “Randevu sisteminin gözden geçirilmesi gerekiyor. Eğer bu sistem olacaksa bile günün belirli saatlerinde belirli sandıklar, randevusuz gelenlere ayrılmalı. Biz bu öneriye dair YSK’ya başvurumuzu yaptık ancak değişiklik olmadı. Daha sonraki seçimlerde daha ciddi değerlendirilecektir” şeklinde konuştu.

 

Yorumlara Git

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!

TOKİ BAŞVURU SON DAKİKA! Toki’den uygun fiyata arsa satışı

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Türkiye'yi ayağa kaldıracak Mourinho iddiası! Yok artık: Olanları açıkladı...

Herkese geçmiş olsun! Kapış kapış açıkladılar: Çileden çıkardı… İspanyollar'da Mourinho'yu konuşuyor

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!