AKİT MENÜ

Gündem

“Silahlar değil, düşünceler konuşmalı”

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu çalışmalarına Eskişehir’de devam etti. Heyet Başkanı Mehmet Taşgetiren, Vahap Coşkun, Doğu Ergil, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan’dan oluşan heyet, bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi.

2013-04-27 21:27:04

Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir’in grubun gezdiği 7. kent olduğunu belirterek, gezilerde çabalarının toplumla iletişim sağlamak, barışa yönelik duyguları paylaşmak ve insanların hassasiyetlerini, sorunlarını ve kaygılarını tepsit etmek olduğunu kaydetti.
Taşgetiren, bu coğrafyada Türkiye’nin son derece önemli bir ülke olduğuna işaret ederek, bütün coğrafyanın yeniden yapılandığını bildirdi.
Herkesin gözünün Türkiye’de olduğunu anlatan Taşgetiren, şöyle devam etti: “Türkiye bu sancıyı, kan sürecini aşmalıdır. Dileriz ki, bunun sonunda silah susar ve devreden çıkar. Sadece devletin meşru silahlı gücü kalır. Onun dışında silah ülkenin, siyasetin, hukukun, toplumsal ilişkilerin kimyasını bozuyor. Silahın devreden çıktığı, herkesin düşüncesini özgürce açıklayabildiği, demokratik çerçevenin genişlediği, hepsinin meşru toplum ve siyasetin zemininde kotarıldığı bir Türkiye ortamı gerçekleşmesini istiyoruz.”
Taşgetiren, sürecin başarıya ulaşması için medya ve muhalefet desteğinin şart olduğunu da söyledi.
ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti daha sonra 2004 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda Şırnak’ta şehit olan Astsubay Üstçavuş İsmail Tetik’in (25) Kurtuluş Mahallesi’nde oturan ailesini ziyaret etti. Taşgetiren, ziyarette, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin babası Şakir Tetik, “İnşallah terör son bulur, bu süreç başarıya ulaşır” dedi.
ÇEKİLMENİN ETKİLERİ HİSSEDİLECEK
Balıkesir’de temaslarda bulunan Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkan Vekili Mithat Sancar, terör unsurlarının sınırdışına çıkma kararına ilişkin, “Tarihi bir karar bence. Çekilme fiilen başladığında da zaten bunun etkilerini her alanda hissedeceğimizi sanıyorum” dedi.
 

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor