AKİT MENÜ

Gündem

Laikçi Ersan: 'Plaja yapılan camiyi yıkarız !'

Filiz Ersan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plajlara ibadet yerleri yapılmasına izin veren değişikliğine tepki gösterdi.

2014-08-11 18:54:15

''Plajlara cami yapılırsa gün gelir yıkarız'' diyen laikçi teyze Ersan, fetva makamıymış gibi plajlardaki camilere giden Müslümanların günaha gireceğini ve turizm bölgesinde bu uygulamanın kabul edilemeyeceğini idda etti.

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, sahillerde cami, kilise gibi yasalarda ibadet yerleri olarak tanımlanan dini ibadet yerlerinin inşa edilmesine imkan sağlayan yönetmelik değişikliğine tepki göstererek çok sert açıklamalarda bulundu.

Ersan , açıklamasında  “Bu yasaya izin veren Çevre bakanı sayın İdris Güllüce, kıyı kanunu yönetmeliğini değiştirirken ,kıyılarda yapılaşmayı, aynı zamanda sosyal tesisler ve plajlara cami inşaatına izin veren yönetmeliği de çıkartarak yürürlüğe koymuştur. Osmaniye mahallemizde 5 tane camimiz olmasına rağmen okulumuz yoktur. Çevre bakanımızı görevini yapmadığı için istifaya etmeye çağırıyorum.Turizm gönüllüsü olarak , çocuklarımıza miras kumsallarımızı, cami yapılmasına izin vermeyeceğiz. Plajlara cami yapılsa bile gün gelip biz onları söke söke yıkmasını biliriz. Plajdaki camiye giden bir Müslüman güneşlenen bir kadını mayolu halde gördüğünde günaha girecek, abdesti bozulacaktır. Bu yüzden caminin yanında plaj olmaz. Turizm kentinde bu kabul edilemez” diyerek Cami yapımından duyduğu rahatsızlığı göstermiş oldu.

Yorumlara Git

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!

29 harften 24 harfe Türk Alfabesi! Bu harflere alışacağız

RTÜK Başkanı'ndan Fatih Altaylı'ya salvolar! "Dini imanı para, şizofren!"