AKİT MENÜ

Ekonomi

Bankalarda POS makinesi soygunu var!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bankalar esnafın gelirlerine göz dikti” dedi.

2014-08-17 23:25:13

Esnaf ve sanatkarların kullandığı POS makinası cihazlarından alınan ve ertesi gün hesaba geçme komisyonlarının 2 katına çıkarılmasını esnafın ekmeğine göz dikmek olarak değerlendiren TESK Genel Başkanı Palandöken uygulamalara tepki gösterdi.

Palandöken yazılı açıklamasında, “Bankaların POS cihazlarından ödemelere uyguladığı hesaba geçme komisyon oranı en az yüzde 1.3 ila 1.4 oranında uygulanmaktadır. Merkez Bankası’nın faiz oranlarını değiştirmediği bir ortamda ne değişti de POS cihazlarının komisyon oranları bu kadar yüksek tutulmaktadır. Bu oran esnafın kazancından önemli bir payı alıp götürmektedir. Bankalar esnafın ekmeğine göz dikmekten vazgeçmeli ve POS cihazlarında ödemelerin ertesi gün hesaba geçme komisyonları tekrar eski oranına getirilmelidir. En önemlisi BDDK bu tefeci faizi konumundaki oranları ele alıp en az yarı yarıya düşürmelidir” ifadesini kullandı.

FİYAT ARTIRANLARA DİKKAT

TESK Başkanı Bendevi Palandöken alışveriş festivali ilgili de önceki gün yaptığı açıklamada, fiyat artıran firmalara karşı vatandaşı uyarmıştı. Palandöken, “Festivali fırsat bilip fiyatlarını artıranlara vatandaş ve yetkililer dikkat etmeli” demişti. Palandöken, alışveriş festivallerinin sadece AVM festivali olmadığını, esnaf ve sanatkarın da etkin olarak katılması gerektiğini belirtmişti.

 

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar