AKİT MENÜ

Gündem

PKK'nın putunun yıkılması 'halkın değerine hakaret'miş!

Lice'deki PKK'lı heykelinin güvenlik güçleri tarafından olaylı bir şekilde yıkılmasının ardından HDP ve DBP'den tepkiler geldi.

2014-08-19 17:52:54

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolçatı köyünde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeli güvenlik güçleri tarafından yıkılmıştı. Ardından çıkan olaylarda güvenlik güçlerine silahlı saldırılarda bulunulmuş ve 1 kişi hayatını kaybetmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice'de çıkan 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, yaptığı ilk değerlendirmede göstericilerden de güvenlik güçlerinden de ateş açıldığını belirterek, askeri zırhlı araçlarda bulunan kamera görüntülerini de inceleyecek. Bazı askerler heykeli indirdikten sonra ayaklarını heykelin üzerine koyarak poz verdi. Bu görüntüler sosyal medyaya yansıyınca bazı çevrelerden tepkiler geldi.

''HALKIN 'DEĞERİ'NE HAKARET''MİŞ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflara göre askerler Mahsum Korkmaz'ın heykelini yıktıktan sonra 1990'lı yılların savaş görüntülerini hatırlatırcasına heykelin başına ayaklarını koyarak fotoğraf çekmiştir. Bu, bir halkın değerlerine açıkça hakaret etmektir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi tarihi direnişle dolu olan bu halk bu hakareti asla ama asla kabul etmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

HDP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Lice'de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, alandaki 'yurttaş' ların üzerine ateş açıldığını ifade ederek, bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Açıklamada, şöyle denildi: “Bu saldırının demokratikleşme, çözüm, barış ve müzakere söylemlerinin yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirilmesi son derece manidardır. AKP iktidarı, asker ve sivil bürokratlar, halkın değerleriyle oynama hevesinden bir an önce vazgeçmelidir. Hükümet bu tür saldırgan tutumların oluşmasına zemin hazırlamamalı, müzakerelerin adil bir barış ve onurlu bir yaşamla sonuçlanması için gereken adımları hızla atmalıdır. Sağduyulu davranmak, var olan çatışmasızlık durumunun yara almaması için çaba ve hassasiyet göstermek temel yaklaşımımız olmalıdır."

PKK YANDAŞLARI ROKET ATARLARLA SALDIRDILAR

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü olaylarla ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine roketatar, piyade tüfeği ve el yapımı patlayıcı maddelerle saldırıda bulunduğunu bildirdi.

Yorumlara Git

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!

29 harften 24 harfe Türk Alfabesi! Bu harflere alışacağız

RTÜK Başkanı'ndan Fatih Altaylı'ya salvolar! "Dini imanı para, şizofren!"