AKİT MENÜ

Gündem

Heykel provokasyonu kanlı bitti: 1 asker şehit

Lice’de dikilen terör örgütü üyesinin heykeli dün güvenlik güçlerince kaldırıldı.

2014-08-19 23:22:03

HABER MERKEZİ - Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolçatı kırsalına dikilen terör örgütü üyesinin heykelinin mahkeme kararıyla kaldırılması esnasında provokatörler yine işbaşındaydı. Heykelin kaldırılması esnasında güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunuldu.  Olayda bir asker şehit olurken, saldırganlardan biri de hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki bir örgüt üyesine ait heykelin kaldırılması sırasında çıkan olaylara ilişkin “Aralarında bölücü terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından; silahlı saldırıda bulunulmuş, yapılan silahlı saldırıya unsurlarımızca anında karşılık verilmiştir” açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Lice’nin Yolçatı Köyü bölgesinde dikilen terörist heykelinin bir operasyonla kaldırıldığı hatırlatıldı.

Operasyona katılan birliklerin, 19 Ağustos’ta saat 09.45’te üs bölgelerine döndüğü belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bölücü terör örgütü mensuplarınca birliklerin emniyetini havadan sağlayan helikopterlere de ateş açılmış, taarruz helikopterlerinin karşılık vermesi sonucu ateş kesilmiştir. Taarruz helikopter kolunda bulunan 2 helikopterde 6 mermi izi tespit edilmiştir.”

HDP: ÇÖZÜM SÜRECİ YARA ALMAMALI

HDP’den, Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki bir örgüt üyesine ait heykelin kaldırılması sırasında çıkan olaylara ilişkin, “Sağduyulu davranmak, var olan çatışmasızlık durumunun yara almaması için çaba ve hassasiyet göstermek temel yaklaşımımız olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

ATALAY: PROVOKASYON

Bu arada, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir örgüt üyesine ait heykelin kaldırılması sırasında çıkan olayla ilişkin, yaşananları çözüm sürecine yönelik provokasyon olarak niteleyerek, “HDP kesimiyle de görüşüldü. Onların da katiyen onayladığı bir şey değil. Onların bilgisi olan bir şey değil. Onlar açısından da bu bir provokasyondur” dedi.

Öte yandan, terörist heykelinin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla Diyarbakır’ın Lice-Hani karayolunun Hani Serenköy bölgesinde, bir grup tarafından durdurulan biri otobüs, 3 araç yakıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun bazı bölümlerinde grupların bulunması nedeniyle jandarma ekipleri, güvenlik gerekçesiyle Duru mevkisinde araçların geçişine izin vermiyor.

 

Yorumlara Git

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!

İran'da maden faciası! 13 ölü

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim