AKİT MENÜ

Ekonomi

2023 hedeflerini büyüteceğiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 68. Mali Genel Kurulu toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hükümet olarak işadamlarının önündeki engelleri kaldırmak için gayret sarf ettiklerini belirterek, işadamlarının da hedefleri büyütme

2013-05-01 21:13:58

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, terörden arınmış, kardeşliği güçlenmiş bir Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve toplumsal alanda büyük sıçrama yapacağını belirterek, “Böyle bir Türkiye’de tahmin ediyorum ki 2023 hedeflerini yeniden revize edip, hedefleri büyütmek durumunda kalacağız” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 68. Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.  Yazıcı, buradaki konuşmasında, çözüm sürecinin Türkiye’nin en büyük projesi olduğunu söyledi. Bakan Yazıcı, bu projeyle, terörden arınmış, kardeşliği güçlenmiş bir Türkiye’nin, adeta bir bahçeyi süsleyen değişik çiçeklerin, güllerin ortaya koyduğu renkli, güzel görünümlü bir Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve toplumsal alanda büyük sıçrama yapacağını söyledi.
BÜYÜK HEDEFLERE ODAKLANIN
Bunu en iyi ticaret erbabının bileceğini vurgulayan Yazıcı, “Çünkü ticari büyümenin de ekonomik büyümenin de en büyük dinamiği güven ve istikrardır” dedi. Terörden arınmış, güvenin tesis edildiği bir Türkiye’nin, uluslararası sermaye için çok cazip hale geleceğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti: “Böyle bir Türkiye’de tahmin ediyorum ki 2023 hedeflerini yeniden revize edip, hedefleri büyütmek durumunda kalacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Dolayısıyla bu süreç, inşallah hedeflediğimiz noktaya Türkiye’yi getirirken sorgulanacak hususların fazla olacağı kanısında değilim. Çıkan, giden, ‘öldürmeyeceğim’ diyen insana ‘niye öldürmüyorsun, ne aldın?’ demenin hiç bir anlamı olduğu kanısında değilim. Esas olan o. Öldürmekten, kişinin hayatına son vermekten vazgeçen bir insana niçin vazgeçtin demenin doğru bir soru olduğu kanısında değilim. ‘Sen niye yanlıştan döndün?’ demek o sürece katkı sağlamaz diye düşünüyorum. Dolayısıyla büyük hedefe odaklanalım. O hedefe varırken bizi inciten, üzen söylemler olabilir. Hassasiyetlerimizle uyum sağlamayan değerlendirmeler de olabilir ama o büyük hedef için tali noktalara takılmayalım. ‘Onu demeyecektin’ demeyelim.
Dolayısıyla söylemlere, bu konuyla alakalı değerlendirmelere farklı bakışlar, sorgulamalar olacak, çoğulcu bir toplumda ama o anlamda takılmayalım. Emin olun ki o sözcükleri tek tek irdeleyip değerlendirdiğimizde her birimizi inciten, kabul etmeyeceğimiz değerlendirmeler var, olacak ama büyük hedefe odaklanalım. O doğru bir hedef. İnşallah Türkiye bunu da başaracak.”
KOLAY VE GÜVENLİ TİCARET
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’yi ticaretin en kolay, aynı zamanda en güvenli yapıldığı ülke haline getirmek istediklerini bildirdi.  Hükümetin, ekonominin en büyük gücünün tacir ve sanayiciler olduğunu her zaman ifade ettiğini belirten Yazıcı, “Sizler, sadece kendi sofranıza değil; binlerce insanın sofrasına aş getirme gayretinde olan insanlarsınız” diye konuştu.
Bazılarının tüccar ve sanayicilere geçmişte zaman zaman engel olduğunu ancak kendilerinin asla bu anlayışta olmadıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:  “Hükümetlerimiz göreve geldiğinden beri bu potansiyelin hep farkında olduk, özel sektörün önünü her zaman açtık. Sizleri bağlayan zincirleri kırdıkça Türkiye’yi bağlayan zincirleri de kırdığımızı gördük. Biz bunları yaparken bir şeyi hiç unutmadık: ‘Yapacağı işi ehli ile istişare edene, o işin en güzeli nasip olur.’ Biz bu hadisi şerifi her zaman kulağımıza küpe, gönlümüze pusula yaparak yolumuza devam ediyoruz. Biz işin ehlinin fikrini her zaman sorduk. Hiçbir zaman bir dayatma içerisinde olmadık. Hiçbir zaman ‘sen sus’ demedik. Tam tersine ‘sen söyle, sen iste, sen öner’ diye teşvik ettik. Sonuçta da Allah’a şükür bu başarıları, bu büyük hizmetleri hep birlikte ortaya koyduk.”
Hisarcıklıoğlu: Devletin verdiği görevden kaçılmaz
ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsalarda önümüzdeki günlerde seçimlerin olduğunu belirterek, "Elbette her seçim sürecinde rekabet olur, yarış olur ama şunu aklımızdan çıkarmayalım. Oda ve borsalarımızdaki seçimler makam kapma yarışı değil, camiamıza ve ülkemize hizmet yolunda bayrak yarışıdır" dedi. TOBB 68. Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Bu yıl farklı bir genel kurul yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, kanunen mayıs ayında yapılması zorunlu olan mali genel kurulu yaptıklarını, ayrıca 81 il ve 160 ilçede oda-borsa seçimlerinin başladığını ifade etti.
Bu süreci, camialarına yakışan olgunlukta geçireceklerine inandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Hep birlikte, demokrasinin güzelliğini bir kere daha yaşayacağız. Oda ve borsa seçimlerinin şehirlerimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
TOBB olarak her zaman birliğe ve bütünlüğe vurgu yaptıklarını, değişim ve dönüşümün öncüleri olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, sorunlara teslim olmadıklarını, olumsuza odaklanmadıklarını ve yakınmadıklarını ifade etti.
Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:  "Yeri geldi fikir verdik, düşünce verdik, ilham verdik. Bütün dünyaya bu milletin neler yapabileceğini gösterdik. Bugün artık her alanda, herkesle rekabet eder hale geldik. Son 10 senede milli gelirimiz özel sektör eliyle yüzde 63 büyüdü. Özel sektör olarak bu dönemde 5 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. İhracatımız 4 katına, turizm gelirimiz 3 katına çıktı. Ülkemizi dünyanın 16. büyük ekonomisi yaptık. İmrenilen bir ülke haline geldik.Tüm bunları sizlerin, özel sektörümüzün inancı, becerisi ve gayretiyle başardık."
Akil insanlar heyetine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz Başbakanımızın daveti üzerine akil insanlar heyeti içinde yer aldık. Biz nabza göre şerbet vermeye değil, nabız tutmaya gidiyoruz. Çok açık söylüyorum, bizim böyle bir görevden geri durmamız söz konusu olamaz. Bugüne kadar hep ne dedik, ‘huzur olmazsa ticaret olmaz. Ticaret olmazsa zenginlik olmaz’. Duruşumuz belli; vatanımızın, milletimizin birlik ve bütünlüğü çerçevesinde, biz bu ülkenin hizmetkârıyız, bu ülke için görev almaya hazırız.”

Yorumlara Git

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli