Sağlık
Kanserle savaşmak için ev turşusu tüketin
Evde yapılan ve cam kavanozlarda saklanan turşu, ölçülü tüketildiği takdirde sağlığınız açısından birçok fayda sağlıyor. Ancak hazır turşuları, yüksek miktarda soydum içerdiği için tansiyonu olanların, özellikle de şeker hastalığı bulunanların kesinlikle tüketmemesi gerekiyor.
Uzmanlar, sadece sirke ve kaya tuzuyla yapılan koruyucu içermeyen ev turşunun faydalarını sizler için açıkladı.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
İçeriğindeki probiyotikler ve sebzelerin vitamin ve mineralleri, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Tek bir çeşit yapılan turşudan ziyade çeşitli sebze ve meyvelerden yapılan turşular, vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini arttırarak, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor.
Kan şekerini dengeliyor
Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
İnsülin direnci gibi bir durumunuz varsa turşuyu bu şekilde tüketmek faydalı ancak diyabethastalığınız varsa tansiyon da sizin için bir risk faktörü olacağı için turşu yemek tansiyonunuzun yükselmesine neden olabilir. Bu sebeple diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekiyor.
Kansere karşı koruyucu
Turşuda yer alan besinlerin her biri antioksidan özelliği taşıdığı için vücutta oluşan serbest radikallere karşı adeta bir kalkan görevi görüyor. Özellikle karnabahar ve sarımsak ta bulunan antioksidan kapasitesi daha yüksek…
Ayrıca, yapılan turşuların içine sarımsak ve karnabahar eklemek kanser hücrelerinin gelişimini engelliyor.
Kabızlık ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı etkili
Özellikle ev turşusu, içerisinde yer alan yoğun lifler sayesinde fermente bakterilerle bağırsak sağlığını koruyan bir besindir.
Aynı zamanda karışık sebze ve meyvelerden yapılan turşular, dışkı hacmini arttırarak, metabolik atıkların vücuttan daha rahat atılmasını sağlıyor.
Pembe nar