AKİT MENÜ

Sağlık

Dikkat! Isırmadan önce bunu yapın

Sebze ve meyvelerde raf ömrünü uzatmak ve onların daha parlak olmasını sağlamak için kullanılan parafin maddesi sağlık açısından büyük tehlikelere yol açıyor. Peki parafinin varlığını anlamak mümkün mü?

Sebze ve meyvelerde raf ömrünü uzatmak ve onların daha parlak olmasını sağlamak için kullanılan parafin maddesi, sağlık açısından büyük sorunlara neden oluyor.

Sebze ve meyveleri kaplayan parafin, üründeki zirai ilaçların içeriye hapsolmasına sebep oluyor. 'Çoğumuzun mutfağında olan bu sebze ve meyvelerdeki parafin tuzağını anlamak mümkün mü?' sorusu ise herkesin merak ettiği kısım.

Meyve veya sebzede eğer parafin kullanılıyorsa bu kolaylıkla anlaşılabiliyor. Parafinli elmayı anlamak için muhakkak bıçak kullanın. Parlak, kıpkırmızı ve göz alıcı elmaların kabuğunu bıçakla kazıyın, eğer elmanın kabuğunda beyaz tortular görürseniz o elmada parafin var demektir. Bu durumda parafinli elmayı yemek yerine çöpe atın.

Doğal elma ile parafinli elma arasındaki fark görünüşten de anlaşılıyor. Parafinsiz elmanın renginde eşitsizlik olurken, parafinli elma ise parafin kaplı olduğu için yemeğe kıyamayacağınız kadar pırıl pırıl ve tertemizdir.

Sirkeli su parafini sebze ve meyvelerin üzerinden çıkarıyor olsa da bu sadece yüzeysel bir çözüm sağlıyor. Parafin gibi maddelerin uzun süre tüketilmesi kanser başta olmak üzere romatizmal hastalıklar ve bağışıklık sistemini bozan bazı hastalıklara sebep olabiliyor.

Yorumlara Git

İran'ın nükleer programı raporu: 'Hamaney küçük savaş başlıkların üretimini emretti' iddiası! O rapor

Sadettin Saran gözaltına alındı

KKTC’de şap hastalığı paniğe neden oldu! Ardından Rum Veteriner Dairesi tüm dünyaya ilan etti: Kırmızı alarmda

CHP'li belediyeden '15 Temmuz' skandalı

Yeni yasa 1 Ocak itibariyle yürürlükte: Askerlik formunu doldurmayanlara 51 bin TL ceza