AKİT MENÜ

Gündem

Destek beklenenden yüksek

Akil İnsanlar Heyetlerinin çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. 1 aylık çalışma dönemini değerlendiren Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölge Grubu üyesi yazarımız Abdurrahman Dilipak, “Beklediğimizden daha başarılı ve umut verici bir süreç yaşadık” dedi

2013-05-03 21:50:53

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu üyesi Abdurrahman Dilipak, “Beklediğimizden daha başarılı ve daha umut verici bir süreç yaşadık. Ümit ederim barışa ulaşırız” dedi.
“ADALET YOKSA BARIŞ DA OLMAZ”
Bu süreçte elde edilen barışın sonraki nesiller için baht kaynağı olması gerektiğini vurgulayan Dilipak, “Bizden sonrakilerin de örnek alabileceği, aynı şekilde o yoldan geçerek barışa ulaşacağı, bir tecrübe birikimi olması gerekiyor. Bunu başarabilmemiz için o zaman bizim daha evrensel bir bakışla bu olaya bakmamız gerekiyor. Bütün insanlığın hayrına olmayacağı bir çözüm önerisinin bizim önerimiz olmaması gerekiyor. Adalet yoksa barış da olmaz. Adalet, barış ve hürriyet. Adalet ve barış olmuyorsa hürriyet hiçbir garantiye sahip değildir. Bizim 3 adımda hedefe ulaşmamız gerekiyor. İlk adımın adalet olması gerekir” şeklinde konuştu.
Dilipak, dünya tecrübesinden faydalanacaklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Güney Afrika, İspanya ve İngiltere’nin tecrübesinden yararlanacağız. Filipinlerde en son böyle bir barış anlaşması oldu. Bizden öncekilerden örnek alacağız. Bizden sonrakilere örnek olacağız. Sadece çatışmama temelli bir barış değil. İdeal, üretken, kardeşçe ve insanca yardımlaşmayı esas alan, temelde bireysel insanın aklıyla vicdanını düşündüren bir barış olmalı. Bu barış bizi, insanı insanla barıştıran, insanı tabiatla barıştıran, bir barış olması gerekir ki bu 3 barış bizi Allah’la barışa götürecektir. Doğu Anadolu bölgesinde pek az tepki vardı. Çoğunluk bir destek vardı. Yaklaşık 40 günlük bir performans sonucunda gelişmeler doğru yönde ve ileri doğru. Beklediğimizden daha başarılı ve daha umut verici bir süreç yaşadık. Ümit ederim barışa ulaşırız.”
Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti ayrıca Erzincan Üniversitesi’nde akademisyen ve STK temsilcileriyle buluştu.
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, “Türkiye’de insanlar daha iyi yaşamak, çocuklarını daha iyi okutmak, dünyaya açılmak, ticaret yapmak istiyor” dedi.
Grup Sekreteri Ayhan Ogan ise, “Bu coğrafyada önümüzdeki bin yıllık kardeşlik hukukunu yeniden ortaya koymazsak bizi burada yaşatmazlar, esas bölünme, çözülme orada gelecektir” diye konuştu.
Akil İnsanlar Marmara Heyeti ise, Bursa’da bir otelde STK temsilcileriyle buluştu.
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Sekreteri Levent Korkut, “Bu riski birisinin alması gerekiyordu, fakat bugüne kadar alan, üstlenen olmadı, bu iktidar bu riski almıştır ve biz de bu nedenle bunu destekliyoruz” dedi. Heyet üyesi Ahmet Gündoğdu ise, “Türk Ergenekonu’nu da, Kürt Ergenekonu’nu da bitirince, Türkiye rahat edecek diyebilmeliyiz, demeliyiz, diyorum” dedi.
Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu ise, dün eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını izledi. Grup üyeleri, daha sonra Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ndeki tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüşmek için cezaevine gitti.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor