AKİT MENÜ

Yaşam

Muz kabuğunu çöpe atıyoruz ama...

Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın, çünkü son derece sağlıklı ve yenilebiliyor.

Business Insider sitesinde yer alan bilgilere göre, muz kabukları tamamen yenilebiliyor ve oldukça sağlıklı. Asya ülkelerinde tüketilen muz kabuğu, beslenme açısından da oldukça önemli.

2011'de yapılan bir araştırmaya göre, muz kabuklarının içme suyunu saflaştırdığı gözlemlendi. Uzmanlar ekstra besin kaynağı için muz kabuğunu pişirerek yemeyi öneriyor.

Natural Living Ideas sitesine göre, muz kabuğu şu şekilde değerlendirilebilir:

- Muz kabuğundan muz sirkesi yapabilirsiniz.

- Etin yumuşak ve ıslak pişmesini istiyorsanız, eti muz kabuğu üzerinde pişirebilirsiniz

- Muz kabuğunu çiçeklerin suyunun içerisinde bekletirseniz, çiçekleriniz daha sağlıklı ve güçlü olacaktır.

Muz sirkesi tarifi:

4 adet orta büyüklükte muz
1 fincan zeytin yaprağı
1 fincan Ginkgo Biloba
1 çay bardağı sirke
1 çk kaya tuzu
4 lt içmelik su

Hazırlanışı:

Cam kavanozun içerisine yıkanan tüm muzları ikiye bölerek kabuklarıyla ezerek atalım. Daha sonra Alzheimer rahatsızlığına çok iyi gelen Ginkgo Biloba yapraklarını ilave edelim. Ardından üzerine zeytin yapraklarını ilave edelim. Her iki yaprağında kavanozun içerisine kırarak ve ezerek koyalım. Daha sonra su karışımını üzerine aktaralım.

Son olarak üzerine kaya tuzu ve mayalanması sirkeyi ekleyelim. Daha sonra ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde 15-20 gün kadar bekletip belirli aralıklarla karıştırıp süzerek sabah bir fincan akşam bir fincan içelim. Bu sirkenin bir diğer faydası depresyona giren kişilerin rahatlamasına yardımcı olmaktır.

Yorumlara Git

İstanbul Valiliğinden "kar yağışı" uyarısı! Tarih belli oldu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kuzey Kore lideri, askeri doktrinini güçlendirmek asil görevimiz dedi! Kore hükümeti nihai yanıtı verecek

Emeklilik sistemi değişiyor: Maaşlar sabitleniyor, çalışan emekliye vergi muafiyeti geliyor

FETÖ'nün "Futbolda şike kumpası" soruşturmasında flaş gelişme