AKİT MENÜ

Sağlık

Ananas kabuklarını sakın atmayın!

Ananasın kabuğunu kullanarak parazitler, ödem, kabızlık ve iltihaplanma gibi dertlere karşı çok lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz.

Ananasın kabuğunu kullanarak parazitler, ödem, kabızlık ve iltihaplanma gibi dertlere karşı çok lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz. Ananas kabuklarının başlıca faydaları:

- Sindirim sürecini iyileştiren bir enzim olan bromelayin içermesi sayesinde iyi sindirime katkıda bulunur.

- Bağırsak işlevini iyileştirir ve kabızlığa, hemoroide iyi gelir.

- Güçlü ve doğal bir iltihap önleyicidir. Kaslar, boğaz, vs. iltihaplanması için bire birdir.

- Kan dolaşımını iyileştirir ve pıhtılaşma önleyici özelliğe sahiptir.

- Kilo vermenize ve selülit ile mücadele etmenize yardımcı olur.

- Mükemmel bir idrar söktürücüdür ve vücudunuzdan fazla sıvıları atmanıza yardımcı olur.

ANANAS KABUKLARINDAN ÇAY NASIL YAPILIR?

Ananası temizce yıkayın ve soyun. Soyduğunuz kabukları 1 bir litre suda kaynatın. Üstü kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika kaynatın.

Ardından 5 dakika soğumaya bırakın. İsteğe göre bal ile tatlandırılabilir. Bunu hem sıcak, hem de soğuk olarak içebilirsiniz.

bitkilog.com

Yorumlara Git

Ali Koç'tan Sadettin Saran kararı

Cihat Yaycı kalleşliği ifşa etti: Türkiye’yi kuşatmaya çalışıyorlar

New York Times: Esad rejiminin bazı elebaşları farklı ülkelerde hayatlarına devam ediyor! İlgili açıklama

Fenerbahçe'den Sadettin Saran açıklaması

İran'ın nükleer programı raporu: 'Hamaney küçük savaş başlıkların üretimini emretti' iddiası! O rapor