AKİT MENÜ

Gündem

Tutuklu polis müdürü Yılmazer'den skandal sözler

Paralel İhanet Çetesinin emniyetteki en önemli adamlarından olan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer avukatı aracılığı ile dinlemeleri savundu.

2014-08-28 11:01:21

Paralel İhanet Çetesinin emniyetteki en önemli adamlarından biri olan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'den skandal sözler. Avukatı aracılığı ile dinlemeleri savunan Yılmazer, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak sorumlu olduğu süre içinde bazı kişilerin sehven dinlendiğini söyledi.

''Görev yaptığım dönemde 30 bin kişi hakkında dinleme işlemi yapıldığı doğrudur. Sadece 27'si kuşkuluydu. Bunların da 'sehven' gerçekleştiğini belirtmeliyim. Altında imzası bulunan ve sahte isimlerle kimi dinlemeleri ise hatırlamadığımı belirtmeliyim. O dönemler Ergenekon, DHKP/C, Devrimci Karargah ve El Kaide gibi örgütlerle mücadele ettik. Bu dinlemeler İyi niyetli bir çalışma döneminin eseridir... ''

Emniyet'teki paralel operasyonu kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer gazetecilerin yasa dışı dinlenilmesinin doğal karşılanması gerektiğini belirtti. Yılmazer yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak sorumlu olduğu süre içinde bazı kişilerin sehven dinlendiğini iddia etti.


"Sorumlu bulunduğum dönem içinde yaklaşık 30 bin civarında mahkeme kararı işlem gördü. Bu da 5-6 bin kişi hakkında çalışma yapıldığı anlamına gelir. Müfettişlerin tespitine göre 57 kişi hakkında usulsüz dinleme yapıldığı iddiası var. Bunlardan 30 tanesi ilk dinlemeden sonra hiç uzatmaya gitmedi. Şüpheli sayılacak 27 dinleme söz konusudur. Yoğun operasyonel çalışmaların olduğu bu dönemde 27 kişi hakkında dinlemenin mevzu olması o telaşlı dönemde doğal karşılanmalıdır." 

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!