AKİT MENÜ

Yaşam

Limon turşusu nasıl yapılır?

En iyi turşu limondan mı yapılır, sirkeden mi bilmiyoruz ancak limon turşusu pek güzel olur. Peki limon turşusu nasıl yapılır?

Limon turşusunun özellikleri:
 
Limonlar kendi asitli suyunda fermente olur.
 
Laktik asit bakterisi büyüyünce limonun doğal şekeri asite dönüşür.

Zararlı bakteri oluşmaz.

Limon turşusu malzemeleri:
 
3 limonun suyu
5-7 mayer limonu
Kaynar su
Kalın tuz

Limon turşusu yapılışı:
 
Limonların iki ucunu da kestikten sonra iri parçalar halinde kesin.
 
Limonlara bir miktar tuz atın.
 
Kavanozun dibine de tuz atın.
 
Limonları yarım litrelik kavanoza doldurun.
 
Limon suyunu boşalttıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su koyun.
 
3-4 hafta oda sıcaklığında saklayın.

Yorumlara Git

Bulgaristan'da resmi para birimi için geri sayım: Sosyal yardımlar, maaşlar, emekli aylıkları euro ile ödenecek

Şerefsizlik kamerada! Namaz kılan adama çarptı

Sosyal konutta geri sayım başladı! Bakan Murat Kurum ilk şehri açıkladı

Rusya'dan Almanya'ya zehir zembelek sözler: Peş peşe paylaşım yaptı Avrupa'yı korkuttu!

Berna Laçin’i ve eski Türkiye’nin askeri vesayetçilerini rezil eden paylaşım