AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan’a sevgi seli

İstanbul halkı, ‘Başbakan’ sıfatıyla gittiği Ankara’dan ‘Seçilmiş Cumhurbaşkanı’ sıfatıyla dönen Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastı. 28 Ağustos’ta yemin edip 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Erdoğan, Köşk’e çıktıktan sonra ilk defa geldiği İstanbul’da büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

İSTANBUL - Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos’ta yemin edip göreve başladıktan sonra önceki gece ilk defa İstanbul’a gelen Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.
Cumhurbaşkanı seçim sürecinde kullandığı logonun bulunduğu flama ve Türk bayraklarıyla kendisini karşılayanlara seslenen Erdoğan, alanda bulunanları en kalbi duygularıyla selamladığını belirterek, şu anda 30 Ağustos’u tarih olarak bitirdiklerini ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın gecesinde sevgili hemşehrileriyle bir arada, adeta bir bayramın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, “10 Ağustos’ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye’de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, irade inanıyorum ki Türkiyemizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepinizin burada inanıyorum ki müstesna bir payı var, emeği var. Bu emeği kenara koymak mümkün değil” ifadesini kullandı.
Kalabalığın, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” şeklinde slogan atması üzerine Erdoğan, “Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz” dedi.
Erdoğan, pazartesi günü KKTC’den dış seyahatleri başlatacaklarını, hemen arkasından Azerbaycan’a gideceklerini, sonrasında NATO Zirvesi’ne geçeceklerini, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini kaydederek, “Seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir cumhurbaşkanı el ele vererek, inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız” dedi.

Kalabalığa hitaben, “Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek bunu böyle biliniz. Kısıklı’da da bekleyenler var. Sizleri çok beklettim, hakkınızı helal edin. Yine beraber olacağız, bir, beraber, iri, diri olacağız. İnşallah hep birlikte Türkiye olacağız” diyen Erdoğan, katılımcılara hayırlı geceler dileyerek sözlerini noktaladı.
Erdoğan’ın sözleri üzerine vatandaşlar da “Helal olsun” diye bağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı vatandaşlarla tokalaştıktan sonra makam aracından eşiyle birlikte kalabalığa el sallayarak, Kısıklı’daki konutuna gitti.

KARŞILAMADAN NOTLAR

Ankara’dan eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve öteki ilgililer karşıladı.
Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını sık sık sloganlarla kesti.


Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!