AKİT MENÜ

Gündem

‘Diyanet’in anketi siyasî değil dinî’

YENİ AKİT / ANKARABaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sadece İzmir’e yönelik anket çalışması yaptırdığı iddialarına cevap verdi. Anketle ilgili ön testlerin sadece İzmir’de yapılmadığının altını çizen Bozdağ, çalışmanın araları

2013-05-05 20:04:48

DİNİN GÜNDELİK HAYATTAKİ
YERİ ARAŞTIRILIYOR
CHP’li İhsan Özkes’in soru önergesini yazılı olarak cevap veren Diyanet’ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başkanlıkça Türkiye’deki dini hayatın bütün çeşitliliği ile incelenerek, gündelik hayatta nasıl ve ne şekilde yer aldığı, dini hayatta ortaya çıkan farklılıkları objektif bir şekilde ortaya koyması için ‘Türkiye’de Dini Hayat’ adlı alan araştırması yapılmasının planlandığını ifade etti. Türkiye geneli kır/kent ve İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasının sıralanan bölgeler için ayrı ayrı tahmin üretecek şekilde yapılacağını aktaran Bozdağ, kişisel verilerin korunmasına dair Anayasa ve yasal hükümlerle belirlenen kıstaslara uyulacağının altını çizdi. Araştırmanın TÜİK’e yaptırılmasına yönelik soruya Bozdağ, “Söz konusu araştırmanın, ülkemizin kamusal araştırmalar yapmakla görevli teşkilatı olarak takdir toplayan Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte yapılması, söz konusu kurumun şimdiye kadar gerçekleştirdiği araştırmalardaki güvenilirliği esas alındığında yerinde bir tercih olarak görülmelidir” dedi.
ARAŞTIRMA SADECE
İZMİR’DE YAPTIRILMIYOR
Araştırmanın ülke genelinde uygulamaya konulabilmesi için bir ön inceleme ve uygulamaya yani pre-test çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Bozdağ, “Pre-test çalışmaları ile araştırma için hazırlanan soru kağıdında yer alan sorulardaki anlatım ve akışlardaki bozukluklar, görünüm veya yönergelerdeki hatalar, cevaplayıcının isteksizliği veya yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar ve sorulara verdikleri tepkiler belirlenmektedir” dedi. Araştırmanın pre-test çalışmasının TÜİK’in 26 Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Bozdağ, “Pre-test çalışması sadece İzmir’de uygulanmamıştır. Aralarında İzmir’in de olduğu TÜİK’in bölge müdürlüğünün bulunduğu toplam 26 merkezde gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir ile öncelik verilmesi veya bir ilin göz ardı edilmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir” dedi.
ANKETTE SİYASETLE İLGİLİ SORU YOK
Söz konusu araştırmanın herhangi bir siyasi parti ile ilişkisi ve irtibatı bulunmadığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, araştırmada din-siyaset ilişkisi bağlamında değerlendirilebilecek herhangi bir soru da bulunmadığına dikkat çekti.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor