AKİT MENÜ

Gündem

Esed, bunun hesabını verecek

AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejiminin Suriye’de uyguladığı vahşete tepki göstererek, “Ey Esed, vallahi bunun hesabını vereceksin” dedi. Erdoğan, partililerden de, vatandaşa

2013-05-05 20:14:43

HABER MERKEZİ
2 günlük Kızılcahamam kampında ekonomi, dış politika, yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm sürecine ilişkin sorulu cevaplı değerlendirmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, “Kamp oldukça verimli geçti. Sürece ilişkin 30 soruyu cevapladım” dedi.
Erdoğan, “Birbirimize olan sadakatimiz, tartışılmaz olmalı. Aramıza sokulmaya çalışılan nifaklara rağmen bir olacak, iri olacak, diri olacak, kardeş olacağız. Denklem son derece açık. Ya tarih yapacaksınız ya da tarih olup gideceksiniz. Ya toprağa eserler bırakıp gideceksiniz ya da toprağa toprak olarak gideceksiniz. İşte biz de milletin içinden çıkarak başlamış olduğumuz bu yolculukta, milletimizle irtibatı en güçlü şekilde muhafaza ederek yürüdüğümüz bu yolda, milletimizle irtibatı daha da güçlendirerek, onun değerlerine sıkı sıkı sarılarak geleceğe ilerleyecek, istikbale koşacağız” diye konuştu.
“4 KAVRAM ÜZERİNDE HASSASİYETLE
DURMAMIZ GEREKİYOR”
Dört “Es” veya dört “S” üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Bir sabır, iki sebat, üç sadakat, dört sorumluluk. Öncelikle sabrımız olacak. Zafer sabrın arkasından gelir. Sebep netice ilişkisinde, bu ikili vardır. Hangi işe kolları sıvıyorsak, hangi yola çıkıyorsanız sabır yanı başımızda ayrılmaz bir azık olacak. İki; davaya, hareketimize sebat olacak. Saldırılar karşısında, olumsuzluklar karşısında, tezgahlar ve tuzaklar karşısında eğilmeyecek, sebat içinde olacağız. Üçüncüsü sadakat olacak. Davaya tam sadakat içerisinde olacağız. Harekete tam sadakat içerisinde olacağız. Birbirimize olan sadakatimiz tartışılmaz olmalı. Aramıza sokulmaya çalışılan nifaklara rağmen bir olacak, iri olacak, diri olacak, kardeş olacağız” şeklinde konuştu.
İSLAM COĞRAFYASI’NIN SORUMLULUĞU VAR
Milletvekillerine hassasiyet çağrısında bulunan Erdoğan, “Siz sadece İstanbul’un, sadece Diyarbakır’ın sorumluluğunu taşımıyorsunuz. Siz Bakü’nün, Lefkoşe’nin, Kabil’in, Saraybosna’nın sorumluluğunu üzerinizde taşıyorsunuz. Sizin üzerinizde Bağdat’ın, Erbil’in sorumluluğu var. Sizin üzerinizde Gazze’nin, Kudüs’ün sorumluluğu var. Sizin üzerinizde, Şam’ın, Halep’in, Hama’nın, Humus’un sorumluluğu var” ifadelerini kullandı.
“EY BEŞŞAR ESED BUNUN HESABINI VERECEKSİN!”
Başbakan Erdoğan, Suriye’nin küçük bir şehrinde bir gecede alçakça, hunharca boğazları kesilerek, yakılarak katledilen çoğu çocuk ve kadın 250’den fazla Suriyeli mazlumun da sorumluluğunu taşıdıklarını söyledi. AK Parti teşkilatlarına özellikle seslendiğini ifade eden Erdoğan, “Suriye’de yok olan her bir can bilesiniz ki bizim canımızdır. Bunu böyle görmedikçe, kendinizden şüphe edin. Bu söylediğimin ne anlama geldiğini AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimin özellikle bilmesi gerekiyor. Şu şöyle diyor, bu böyle diyor, onların hiçbiri bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren ancak ‘İnananlar kardeştir’ ölçüsüdür. Biz başka devletlere, başka milletlere benzemeyiz. Biz, dengeler adına, konjonktür adına, çıkarlar adına susacak bir millet, böyle bir devlet değiliz. Banyas’ta çocukların feryadı arşı inletirken, biz susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Beşşar Esed, vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına gösteremediğin cesareti, ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. O çocukların arşı inleten figanı, inşallah, Rabbimin Müntakim sıfatı mucibince, Kahhar sıfatı mucibince, senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecek. Allah izin verirse, bu caninin, bu katilin, dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı hamdedeceğiz, şükredeceğiz. Yaşananlar, tahammül sınırlarını zorlar bir hale gelmiştir” dedi.
“CHP, POZ VERDİĞİ ESED’İN KATLİAMINI AÇIKLASIN”
Erdoğan, uluslararası camianın Suriye konusunda hâlâ beklenen adımları atmadığına işaret ederek, Suriye’de, bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bine yaklaştığını, hayatını kaybeden bütün masumların vebalinin Suriye’deki gayri meşru rejime destek verenlerin de üzerinde olduğunu belirtti. Kendisini Müslüman nitelendiren hiç kimsenin, hiçbir devletin, böyle bir vahşetin arkasında duramayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Buradan şunu da hatırlatmak istiyorum; Suriye’de, Şam’da, bu caniyle, bu katille fotoğraf çektiren CHP, buyursun, Banyas’taki katliamı açıklasın. Ey CHP, işte siz busunuz. İşte sizin yol arkadaşlarınız bunlar. İşte sizin aynı fotoğraf karesinde poz verdiğiniz yoldaşlarınız bunlar. Gurur duyup duymadığınızı gerçekten merak ediyor; sizi de milletime havale ediyorum” açıklamasında bulundu.
“ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÇOK GÜZEL
HABERLER ALIYORUM”
 Başbakan Erdoğan, sadece dış politikayla değil çözüm süreciyle ilgili olarak da ümmetin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti. Çözüm sürecinin milletle irtibatın en güçlü olması gereken bir dönem olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bu süreç, bir tek anımızı bile israf etmeden, bıkmadan, usanmadan, suyun adeta mermere işlemesi gibi tekrar tekrar anlatmamız gereken bir süreçtir. Çözüm süreci milli değerlerimize, manevi değerlerimize, hassasiyetlerimize gölge düşmeden, halel gelmeden ilerleyen bir süreçtir. Çözüm süreci hiç kimsenin hakkını elinden almayacak. Hiç kimseyi mağdur etmeyecek” dedi.
Daha sürecin bu kadar başındayken Türkiye’nin dört bir yanından güzel haberler almaya başlandığını belirten Erdoğan, ekonomi, yatırım ve kardeşliğe ilişkin sevindirici haberler aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Her birinizin aşkla, sevdayla, heyecanla bu yeni sürece sahip çıkmanızı istiyorum. Milletle irtibatınızı çok ama çok güçlendirmenizi istiyorum. Soruların, soru işaretlerinin üzerine cesaretle gitmenizi istiyorum. Biliniz ki günün sonunda, yalancılar, iftiracılar, kan tutkunları, kan üzerinden siyaset yapanlar kaybedecek. Kazanan millet olacak, siz de bu zaferle iftihar edeceksiniz. Rabbim yolumuzu açık etsin” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor