AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye Finans’tan 500 milyon dolarlık Sukuk ihracı

Türkiye Finans’ın uluslararası Sukuk (faizsiz bono) ihracı uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Dünya sermaye piyasalarında artarak devam eden Sukuk ihraçları, bu ürünün önemli finansman araçları arasın

2013-05-06 21:52:37

ŞUAYİP ALABAY / İSTANBUL
Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans, TF Varlık Kiralama A.Ş. ile 500 milyon dolarlık Sukuk ihracına imza attı. HSBC ve Citigroup liderliğinde NCB Capital ve Noor Islamic Bank’ın da yetkilendirildiği Sukuk ihracında Türkiye Finans, Hazine’sinin geçen yıl ihraç ettiği Sukuk işleminden sonra Türkiye’den düzenlenen en büyük yurtdışı Sukuk ihracını gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili dün İstanbul’da yapılan basın toplantısında Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ve Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney bir araya geldi.
Uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Sukuk ihracında Türkiye Finans’ın Sukuk ihracına toplam 95 yatırımcı teklif verdi ve 1 milyar 900 milyon dolarlık talep toplandı. Bir başka deyişle, Türkiye Finans’ın Sukuk ihracına 3,8 kat fazla talep gelmiş oldu.
YÜZDE 51’İ KÖRFEZ
YATIRIMCILARINDAN
Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney, TF Varlık Kiralama A.Ş. ile gerçekleştirilen Sukuk ihracının toplam vadesinin 5 yıl ve getiri oranının yüzde 3,95 olduğunu söyledi. “Bu rakamın yüzde 4’ün altına inmesi uluslararası yatırımcılar ve piyasalar açısından büyük başarı olarak değerlendiriliyor. Sukuk yatırımcılarımızın yüzde 51’i Orta Doğu, yüzde 17’si Avrupa, yüzde 17’si Asya ve yüzde 15’i İngiltere’den geldi. Yatırımcılarımızın yüzde 46’sı bankalar, yüzde 39’u fon yöneticileri, yüzde 8’i kalkınma bankaları, yüzde 5’i özel bankalar ve yüzde 2’si diğer yatırımcılardan oluşuyor. Bu da ihracımızın farklı yatırımcı profillerinden ilgi gördüğünü gösteriyor ve hem ihracımıza derinlik kazandırıyor hem de yatırımcı tabanımızı genişletiyor” diye bilgi verdi.
GÜRERK: BÜYÜK BİR BAŞARI,
GURUR DUYUYORUZ
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk de 500 milyon dolarlık Sukuk ihracının büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak Türkiye Finans’ın uluslararası piyasalarda tanındığını ve bankaya güven duyulduğunu belirtti.
Bu ihraç ile Katılım Bankacılığı’nda yeni bir sayfa açtıklarını aktaran Gürerk, “Sukuk ihracımız Türk bankacılığı ve ekonomisine önemli değer oluşturacak. Sukuk ihracımız ile özellikle leasing işlemlerimiz başta olmak üzere bütün fon kullandırımlarımızı kaliteden taviz vermeden artırmaya odaklanacağız” dedi.
Türk lirası Sukuk ihracını da planladıklarını kaydeden Derya Gürerk, “İş Yatırım aracılığı ile SPK’dan 100 milyon TL Sukuk ihracı yapmak için onay aldık. Yakın zamanda TL Sukuk ihracını da başarıyla tamamlayacağız” diye konuştu.

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!