AKİT MENÜ

Ekonomi

İktidarı düşürmek için sektörü hedef aldılar

Geçmişte iktidarları yok etmek için ekonomik krizler oluşturulduğunu, aynı oyunun 17 ve 25 Aralık 2013’te de oynandığını belirten Ali Ağaoğlu, “12 yıldır iktidardaki hükümeti ortadan kaldırmak için ekonominin bozulması gerekiyordu. Onun için inşaat sektörü ve bizleri hedef tahtası yaptılar” dedi

2014-09-06 23:09:55

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 17 ve 25 Aralık 2013’teki süreci değerlendirirken,  yapılmak istenenin ekonomiye, dolayısıyla iktidara darbe vurmak olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Ali Ağaoğlu, her ne olursa olsun, inşaat sektörünün önünün kesilmemesi gerektiğini belirtti.

BÜYÜK ŞANSSIZLIK

Ağaoğlu, inşaat sektörünün Türkiye’nin en dinamik ve lokomotif sektörü olduğunu, yüksek bir çarpan etkisi oluşturduğunu ifade ederek, sektörün ilk 6 aydaki satışlarında geçen yılın ilk 6 ayına oranla yaklaşık yüzde 9 düşüş yaşadığını söyledi.

Ali Ağaoğlu, 17 ve 25 Aralık süreçlerinin Türkiye için büyük bir şansızlık olduğunu dile getirdi. Türkiye ekonomisini sürükleyen inşaat ve finans sektörünün aslında korunması gerektiğini, bu iki sektörün darbe aldığında ülkenin de darbe alacağını hatırlatan işadamı Ali Ağaoğlu, “Finans sektörü 2001 krizinden çok iyi ders aldı. BDDK ‘nın bankalar ve finans piyasası üzerindeki uygulamaları sektörü sağlam bir yapıya kavuşturdu. 17 ve 25 Aralık’ta yapılmak istenen ekonomiye darbe vurmaktı. Geçmişte iktidarları yok etmek için ekonomik krizler ortaya çıkarıldı. 12 yıldır iktidarda olan hükümeti ortadan kaldırmak için ekonominin bozulması gerekiyordu. Ekonomiye darbe vurmak için de inşaat ve finans sektörü hedef alındı ve her iki sektörde itibarsızlaştırıldı. Maalesef bizim de adımız karıştırıldı. Bu süreç, Türkiye’nin yaşadığı çok talihsiz bir olaydı” dedi.

BALON DİYE BİR ŞEY YOK

İşadamı Ali Ağaoğlu, bir süredir devam eden “sektörde balon var” söylentilerini anlamsız bulduğunu vurgulayarak, “Balon iki şekilde oluşur. Bir, talep olmaz üretim olur; üretimde balon görülür. İki, fiyatlarda şişme görülür; talep azalır, bu da balona sebep olur. Başta Amerika olmak üzere dünyada böyle bir durum yaşandı. Ancak Türkiye’de balon riskini kabul etmiyorum. Türkiye’de talep hâlâ çok canlı. Mütekabiliyetten sonra yurtdışından da talep gelmeye başladı. Dolayısıyla üretimde, talepte ve fiyatta da bir sıkıntı ve balon yok” diye konuştu.

YABANCIYA 1.5 MİLYAR DOLARLIK MÜLK SATTIK

Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak özellikle Körfez bölgesinde önemli tanıtım faaliyetleri içine girdiklerini anlatan Ali Ağaoğlu, bu sayede 1,5 milyar doların üzerinde yabancıya satış yaparak devlete önemli bir döviz kaynağı sağladıklarını dile getirdi. Ağaoğlu, kalkınmak isteyen birçok ülkenin kaynağını yabancı satışlarından elde ettiğini vurgulayarak, Türkiye’nin çıkardığı en önemli kanunlardan birinin mütekabiliyet olduğunu ifade etti.

GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİ

Yabancılara mülk satışında artış olmasının bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, İngiltere’nin Londra şehrinde yabancı satışlarının yüzde 16’lara çıktığını ve bu durumun Londra’ya bir zarar vermediğini söyledi.

DEVLET HİÇBİR ZAMAN KAYNAK AYIRMADI

İşadamı Ali Ağaoğlu, “Devletin 100 lirası vardı da bunu inşaat sektörüne mi aktardı, hiçbir teşvik vermedi. Sektör kendi kaynağını kendi buldu. Hatta inşaat sektörünün önünde çok büyük vergi yükü var. Maliyetin yüzde 35-40’ına yakın bir vergi yükü ile karşı karşıyayız. Devletin bütçesini tutturmasında en büyük kaynaklardan biri inşaat sektöründen aldığı vergiler” dedi. Ağaoğlu, birikimi olmayan şirketlerin ayakta duramayacağını da hatırlattı.

Yorumlara Git

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’