AKİT MENÜ

Gündem

“Morolu Müslümanlar İslâm’ın ahlâk ve hukuk çerçevesinden hiçbir zaman sapmadı”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Moro İslâmi Kurtuluş Lideri Hacı Murat İbrahim ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görmez misafiri İbrahim’e Kur’an-ı Kerim hediye etti.

2013-01-31 23:30:04

ANKARA- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Morolu Müslümanların İslâmlaşma sürecinin çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Morolu Müslümanlar, mücadelesini yürütürken İslâm’ın ahlak ve hukuk çerçevesinden hiçbir zaman sapmadılar’’ dedi.
Görmez, makamında Moro İslâmi Kurtuluş Lideri Hacı Murat İbrahim’i ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Görmez, 40 yıllık bir mücadelede sonucunda Filipinler ile imzalanan barış anlaşması sonrasında Hacı Murat İbrahim’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Dünyanın pek çok yerinde herkesin, gönül dünyasını inciten pek çok hadisenin yaşandığını belirten Görmez, sevindirici hadiselerin de yaşandığını dile getirdi.
Görmez, özellikle Morolu Müslümanların 1500’lü yıllardan itibaren yaşadıkları olayların bütün dünya Müslümanları tarafından ibretle okunması ve takip edilmesi gereken bir süreç olduğuna dikkati çekti.
Kendilerinin Müslüman olma sürecinin Osmanlı İmparatorluğu ile başladığını vurgulayan Moro İslâmi Kurtuluş Lideri Hacı Murat İbrahim de şunları kaydetti:
‘’Bizim dedelerimiz o zamandan bu zamana kadar İslâm’ı kendi bölgemizde yaşatmışlar ve koloniyel zamandan sonra da İslâmlaşma sürecini dedelerimiz devam ettirmiştir. Bizim Türkiye ile olan ilişkimiz sadece modern zamanda başlayan bir süreç değil, koloniyel zamandan öncesi ve sonrasında devam eden süreçle başlayan bir ilişkimiz var. Allah’ın yardımıyla Türkiye’ye gelerek bu ilişkilerimizi yeniden gündeme getireceğiz. Ama Filipinlilerle yapacağımız anlaşma neticesinde biz inanıyoruz ki kendi toprağımıza ve haklarımıza kavuştuğumuzda bu ilişkiler daha sağlam hale gelecektir.’’

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin