AKİT MENÜ

Gündem

Büyük 'Aymaz'lık

Paralel Yapı’nın gazetesinde kalem oynatan ve Fetullah Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Abdullah Aymaz, büyük bir gaflete imza attı. Gülen’in müritlerine “Tweetleri ikiye katlayın” emri verdiğini unutan Aymaz, Pensilvanya mukimiyle bakın nasıl ters düştü.

2014-09-09 11:21:58

Biz, esas meselemiz ve işimiz olan hizmet-i İmaniye ve Kur’aniyeye bakalım. Gıybet, iftira ve yalan silahları ile saldıranlarla mücadele edemeyiz. Çünkü o tahrifkâr ve tahripkâr silahları bir Müslüman olarak kullanamayız. (...) Paralel yok ama Paralâl (paranın lâl ettiği, susturduğu) insanlar çok...

İnsan kendi eğriliğini görmesi onun önemli faziletlerindendir.

“Bu hareket” para kazanma davası değildir; gönül kazanma davasıdır. Bu hareket sadece hasbîler ve beklentisizler tarafından götürülebilecek bir harekettir. Dünyevî bir kısım beklentileri olanlar kendiliklerinden elenir giderler.

Hepiniz böyle alnı açık, yüzü aksınız! Elhamdülillah ‘Bize “hırsız” demediler. “İrtikâp yaptı” demediler, elhamdülillah! “İhtilasta bulundu” demediler. “İhaleye fesat karıştırdı” demediler. “Yakınlarını kayırdı” demediler. “Bir şirzime-i kalîl yeniyetmelerle işe vaziyet etti” demediler. Ne dediler? Âlemin güleceği şeyleri söylediler. Her zaman Hak; hakkın ve hakikatın yanındadır. Madem Hak yoldasınız, Cenab-ı Hak sizinle beraberdir.

Gönül rızası ile olanları Allah’ın takdirine bırakmalı. Biz karışırsak, karıştırırız. Cenab-ı Hak bize; buyrun kendiniz yapın der, bizi bizle baş başa bırakır! (...) İşimize bakalım... Müşteriler bekliyor. Tweet çekeceğimize tevhid çekelim... Bırakalım tweet’i tetikçiler çeksin!

Abdullah Aymaz/ZAMAN

Akit Arşiv Sayfasından

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…