AKİT MENÜ

Gündem

NATO’nun IŞİD operasyonunda Türkiye yer almamalı

Batı’nın IŞİD konusunda bir taşla iki kuş vurmanın peşinde olduğunu, NATO şemsiyesi altında koalisyon kurularak IŞİD’e havadan ve karadan müdahale edilmesi planları yapıldığını dile getiren Rahim Er, “Türkiye böyle bir ittifakta yer almamalıdır” dedi. Er, IŞİD’e karşı muhtemel bir müdahaleye katılmamız halinde önümüzdeki 10 yıla dair her planımızın sakatlanacağı uyarısında da bulundu.

2014-09-09 12:18:44

İşte o yazı:

(...) Ukrayna-Kırım-Rusya-Batı, Filsitin-İsrail-Türkiye-Batı bahisleri hariç belki Mısır-Türkiye-Batı da dahil, Irak, Suriye ve IŞİD aynı kalem altında toplanıp mütalaa edilecek problemlerdir.

(...) Batı için kala kala IŞİD kalmaktadır. Batılı sözde İslamcı güya mücahid teröristlerin vücut verdiği bu örgüt, birden bire zuhur etmiş, coğrafyaları ele geçirmiş, şehirler almış, ordu kurmuş, petrol ihracına bile başlamıştır. Kısmen geriletilmesi ancak Amerikan jetlerinin bombalarıyla mümkün oldu. Fakat kara harekâtı olmadan bu bir nihai çare değildir.

Batı, Cardiff’te nihai çarenin peşindeydi. Böylece bir taşla iki kuş vurulmak isteniyor:

Birincisi NATO için vaziyetten vazife çıkartarak bu teşkilatın, komünizm tehlikesinden sonra da ne kadar lüzumlu olduğunu herkese kabul ettirmek, ikincisi de NATO şemsiyesi altında koalisyon kurarak IŞİD’e havadan ve karadan müdahale etmek.

Rehine diplomatlarımız ayrı gerçek. Onlar, olmasa bile Türkiye, böyle bir ittifakta yer almamalıdır. IŞİD, yeniden yükselişe geçmiş İslamı itibarsızlaştırmak için batının tertiplediği bir taşeronluk faaliyetidir.

Böyle bir müdahaleye katılmamız önümüzdeki 10 yıla dair her planımızı sakatlar.

Rahim Er/TÜRKİYE

Akit Arşiv Sayfasından

Yorumlara Git

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…

Karadeniz'in fındığı bakın kimleri zengin ediyor! Çıldırmamak elde değil