AKİT MENÜ

Ekonomi

Albaraka-Kuveyt Türk’ten ‘Faizsiz emeklilik’te işbirliği

Albaraka Türk ve Kuveyt Türk, faizsiz bankacılıkta yeni bir ürün daha geliştirdi. İkili güçbirliği ile kurulan “Katılım Emeklilik” faaliyetlerine başladı. Tamamı ödenmiş 21 milyon TL sermaye ile kurulan Katılım Emeklilik’in hedefi 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşmak. Albaraka Türk Genel Müdürü Yahşi, büyük bir ihtiyaca cevap vereceklerini söyledi

EKONOMİ SERVİSİ - Albaraka Türk ve Kuveyt Türk güç birliği ile kurulan “Katılım Emeklilik” faaliyetlerine başladı. Türkiye’de ilk faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan Katılım Emeklilik, Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortası lisansını aynı anda alan tek sigorta şirketi olma özelliğini de taşıyor. Katılım Emeklilik, 500’e yakın Albaraka Türk ve Kuveyt Türk şubesinde ürünlerinin de satışına başladı.

5 YILDA 500 BİN KATILIMCI HEDEFLİYOR

Katılım Emeklilik’in hedefi ilk 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşmak ve emeklilik sektöründe ilk 10’da yer almak. İki katılım bankasının yüzde 50 eşit ortaklığıyla kurulan Katılım Emeklilik, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk bankalarından bağımsız olarak faaliyet göstermek üzere kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi’nin ve Başkan Vekilliği görevini de Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral’ın üstlendiği Katılım Emeklilik’in Yönetim Kurulu; Ayhan Keser, Aslan Demir ve Ayhan Sincek’ten oluşuyor. Ayhan Sincek, Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Katılım Emeklilik Genel Müdürlüğü görevini de yerine getiriyor.

21 MİLYON LİRALIK SERMAYE

Tamamı ödenmiş 21 milyon TL sermaye ile kurulan Katılım Emeklilik ile ilgili konuşan Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, “Türkiye’de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsüyüz. Katılım Emeklilik ile de bir ilke imza attık” derken Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Biz, 2 artı 2’nin 4’den daha fazla ettiğini; güç birliğinin, yapılan işe bereket getirdiğini bilerek hareket ettik” ifadesini kullandı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek de Katılım Emeklilik’in faizsiz sigortacılık konusunda beklentilere eksiksiz cevap vereceğini söyledi.

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık