AKİT MENÜ

Gündem

Akit’e büyük ödül

Batı Trakya Dergisi’nin sahibi gazeteci Süleyman Sefer Cihan, Türk-İslam dünyasına yaptığı katkılardan dolayı Akit’e büyük onur ödülü verdi. Ödülü gazetemiz adına Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez aldı.

2013-05-10 21:34:39

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Gazetemizin Ankara Bürosunu ziyaret ederek Batı Trakya Türkleri’nin sorunlarını Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’e anlatan, Batı Trakya Dergisi’nin sahibi Süleyman Sefer Cihan, Türk İslam dünyasına yaptığı katkılardan dolayı Akit’e, üzerinde bağımsız altı Türk devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağının bulunduğu büyük onur ödülü verdi.
“BODRUMA SOKUP İŞKENCE YAPARLARDI”
Yaklaşık 50 yıl Batı Trakya Türkü’nün nabzını tutan ve soydaşlarımızın yaşadığı sorunları dünya kamuoyuna aktaran Batı Trakya Dergisi sahibi Cihan, Batı Trakya’nın Yunanistan’ın eline geçtikten sonra çok büyük baskı ve işkenceler yaşadıklarını söyledi. 1943 yılında Yunanistan’ın İskeçe iline bağlı Şahin Kasabası’nda dünyaya geldiğini ifade eden Cihan, “O dönemlerde bizi bodrumlara sokup işkence yaparlardı. Türkleri çoluk çocuk demeden öldürüyorlardı. O dönemdeki Türkiye’nin kendi iç sorunları olduğu için sahipsiz kalmıştık” dedi.
“KURTARIN BİZİ” FERYATLARI
1968 yılında Yunanlılar tarafından sökülen İskeçe Türk Birliği tabelasını yeniden astığı gerekçesi ile bir hafta işkence gördüğünü ve kırılmadık yerinin kalmadığını dile getiren Cihan, “Batı Trakya Türk halkına yapılan işkencelerden dolayı Atina’daki Türk Büyükelçiliği’ne gittim ve bize yardımcı olmalarını söyledim. Türk Büyükelçisi kısa bir süre sonra kasabamıza geldi. Kadınlarımız büyükelçinin makam arabasındaki forstan küçük bir parça alıp yiyordu. ‘Kurtarın bizi, kurtarın bizi’ diye bağırıyorlardı” diye konuştu.
“CAMİMİZE VE KUR’AN’IMIZA DOKUNMASINLAR”
Yunan hükümetinin Batı Trakya’daki yüzlerce camiyi tahrip ederek kullanılamaz hale getirdiğini ve birçok camiyi de kiliseye çevirdiğini de belirten Cihan, “Bize ne yaparsa yapsınlar ister kessinler ister doğrasınlar ancak camilerimize, Kur’an’ımıza dokunmasınlar. Bizi en çok bu üzmüştür. Bizi buradaki Yunan zulmünden kurtaran dini ve milli birlikteliğimizdir. Köyümüzde medrese olmasa idi çoktan yakmış, yıkmışlardı. Türk-Müslüman kalmamıştı. Allah razı olsun Hocalarımız bizi kurtardı. Bize çok yardımcı oldular. Sanırım onları Türkiye yollamıştı” şeklinde konuştu.
“ANNE VE BABAMA İŞKENCE YAPTILAR”
Türk Büyükelçisi ve konsoloslukla yaptığı görüşme sonrası Yunanlıların kendisini yaşatmayacağını öğrendiğini söyleyen Cihan, “Türk yetkililer Almanya’ya kaçmamı yoksa Yunan kuvvetlerin beni öldüreceğini söyledi. Ben de 25 yaşında Almanya’ya kaçmak zorunda kaldım. Almanya’da birçok Türk-İslam Derneğini kurdum. Benden sonra anne ve babama işkence yaptılar. İleriki yıllarda anne ve babamı da İstanbul’a getirttim. Geldiklerinde babamın vücudunda işkence, anneciğimin omuzlarında darp izleri vardı. Daha sonra her ikisi de vefat ettiler” ifadelerini kullandı.
“AKİT’TEN ÇOK ETKİLENDİM”
Akit’i uzun yıllardan bu yana takip ettiğinin altını çizen Cihan, Akit öncesi Cuma dergisinin yayınlarından övgüyle söz ederek, “Türkiye’de en çok beğendiğim efsane dergiydi. Cesur yayınlarından çok etkilendim” dedi. Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez de, ziyaretten ve Akit’in ödüle layık görülmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “İslam dünyasının sorunlarına ışık tutmasından ve ilkeli yayın politikasından dolayı Batı Trakya Dergisi’nin sahibi Süleyman Sefer Cihan’a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Yorumlara Git

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!