AKİT MENÜ

Gündem

28 Şubat mağdurlarının KPSS sıkıntısı

AK Parti hükümetleri, 28 Şubat sürecinin getirdiği birçok mağduriyeti giderdi ancak inancını yaşadığı için üniversitelerden uzaklaştırılan öğrencilerin en önemli mağduriyeti hâlâ giderilemedi.

Yıllar sonra üniversitelerinden mezun olan mağdurlar, 28 Şubat döneminde okulu biter bitmez rahatlıkla atanabilecekleri memuriyetlik için şimdi milyonlarca kişinin yarıştığı KPSS’ye girip başarılı olmak zorunda. Birçoğunun yaşı 35’in üzerinde olup evli ve çocuklu olan mağdurlar, bu şartlar altında memur olmalarının imkansız olduğunu o dönemki şartlar gereğince sınavsız memuriyete alınmaları gerektiğini vurguluyor.

“SINAVSIZ ŞEKİLDE MEMURİYETE GEÇMELİLER”

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, “28 Şubat sürecinde başörtülü olduğu gerekçesi ile üniversitelerden atılan arkadaşlarımız AK Parti hükümetince çıkartılan aflarla okullarına geri dönüp mezun oldular. Fakat şimdi de memuriyete atanma problemleri var. Öğretmenlik için söylüyorum, o dönem mezun olur olmaz memuriyete atanılırken şimdi söz konusu başörtüsü mağduru arkadaşlarımız bugün KPSS’ye girip kazanmak zorunda. Onların arkadaşları 15 yıllık memurken bu arkadaşlarımız ya evlerinde oturmak zorunda kaldılar ya da özel kurumlarda çalışmak zorunda kaldılar. Şuan 35-40 yaşlarında olan mağdur arkadaşlarımızın hemen hemen hepsi evli ve çocuk sahibi. Bu şartlar altında yeni mezun olmuş binlerce öğrenci ile KPSS’de yarışmak zorunda kalıyorlar ve atanmaları neredeyse imkansız. Biz onların; 28 Şubat sürecindeki şartlar gereği üniversiteden mezun olur olmaz sınavsız memuriyete atanmalarını talep ediyoruz. Çünkü bu onların hakkı” diye konuştu.

Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!