AKİT MENÜ

Yaşam

Dünden kalan pilavı ısıtıyorsanız aman dikkat!

Tencerede kalan pilavı ertesi gün tekrar ısıtıp yiyor musunuz?Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre doğru yöntemi izlemezseniz pilavı ısıtıp yemek sağlığınızı tehlikeye atıyor

Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman'a göre pirinci pişirdiğinizde pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor. Toprakta ve besinlerde bulunan bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en tehlikelisi de besin zehirlenmesine yol açabiliyor.

Pişirme sırasında ölmeyen bakteri oda sıcaklığında bekletildiğinde gelişmeye ve hatta üremeye başlıyorlar. Pilavda bulunan su ve besleyiciler bakterilen gelişmesi için uygun ortamı sağlıyor. Gelişen bakteriler toksinler salıyor. Bu toksinler arasında ısıya dayanıklı bir toksin de bulunuyor.

Pilavdan kaynaklı besin zehirlenmesini önlemek istiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız. Pilav pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koyulmalı.

Bir araştırmaya göre pilav ya 63 derecenin üstünde olmalı ya da buzdolabında. Ortası sağlığınızı tehlikeye atıyor. 

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta farklı bir ligdeyiz

Türkiye'nin en zengin ismi bile isyan etti! 960 milyon servetli Ali Sabancı 'geçinemiyorum' dedi

Türkiye’nin dijitaldeki başarı hikâyesi! e-Devlet sistemini satın almak için sıraya girdiler

DEM’li Belediyeler Yol ve Su Değil ‘Toplumsal Cinsiyet Hizmeti' Veriyor!

İslami otellerin önemi bir kez daha ortaya çıktı! Karma havuz dayatmasının sonu ancak böyle olur