Sağlık
Organik tarım azaldı, kolon kanseri arttı
Kolon kanserindeki artışın nedenini uzmanlar modern yaşamla birlikte değişen beslenme tarzına, organik tarımın azalmasına bağlanıyor.
Son yıllarda kalın bağırsak kanserinin görülme oranı artıyor. Özel bir hastanenin Gastroenteroloji Bölümü'nden Doç.Dr. Alper Yurci, bu artışın nedenini modern yaşamla birlikte değişen beslenme tarzına, organik tarımın azalmasına bağlıyor.
"Proteinden zengin ve sebzeden fakir beslenme yani fast-food, dondurulmuş hazır gıdaların tüketilmesi, kolon kanserini coşturdu" diyen Prof. Dr. Yurci, şöyle devam ediyor:
"Salam, sosis gibi işlemgörmüş gıdalar ve mangalda çok pişmiş etler de kansere yol açar. Kalın bağırsak kanseri, her yaşta ortaya çıksa da risk 50 yaşından sonra artar."