AKİT MENÜ

Ekonomi

Bursa turizminde Arap baharı

Osmanlı Devleti’ne bir dönem başkentlik yapan, asırlar öncesinin uluslararası ticaret merkezlerinden Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle son yıllarda özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor.

2014-09-14 22:09:39

Kentte, İpek Yolu’nun son durağı olan “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi”nde, bugünlerde pek çoğunu Arapların oluşturduğu, “İğne atsan yere düşmez” deyimine uygun kalabalıklar görülüyor. Bu durum, önceki yıllarda satışlarını artırmak için sadece düğün mevsimini bekleyen bölge esnafının yüzünü güldürüyor.

HATALARIMIZ OLDU

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, 1980’li yılların ortalarına kadar Arapların Bursa’ya yoğun bir şekilde geldiğini, esnafın da ticaret hacmini ciddi anlamda artırdığını söyledi. Arapların o dönem kent merkezinde ev kiralayıp alışverişlerini genellikle bu bölgeden yaptığını belirten Özyıldırım, esnafın da onlarla daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla Arapça ve İngilizce kurslarına gittiğini anlattı. Özyıldırım, 1990’lı yıllardan itibaren ülke siyasetinden de kaynaklanan nedenlerle Türkiye ile Arap ülkeleri arasında turizm anlamında uzaklaşma yaşanmaya başladığını vurguladı. Bu konuda öz eleştiri yaptıklarını dile getiren Özyıldırım, “Bizim de hatalarımız olmadı değil. Arap turistleri belki rakamlarda yanılttık. O nedenle Arap turistler 5-6 yıl öncesine kadar aralıklarla geldi” diye konuştu.

 

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık