AKİT MENÜ

Gündem

Bu pislikler temizlenmeli

Gazetemiz Akit başta olmak üzere paralel yapıya yönelik eleştiri yapanları yargı yoluyla sindirmek isteyen paralel yapıya vekillerden sert tepki geldi.

İradesini paralel yapıya rehin veren yargı mensuplarının ‘beyinsiz’ ve ‘akılsız’ olduklarını söyleyen vekiller, hiç kimsenin kanun koyucu ile mücadele edemeyeceğinin altını çizdi. Bir gecede kanun çıkarıp paralel yapının darbe girişiminin önünü kestiklerini hatırlatan vekiller, gerekirse yine kanun çıkarabileceklerine dikkat çekti. Vekiller, ‘bu pisliklerin bu ülkeden temizlenmesi’ gerektiğini kaydetti.

BUNLAR AKILSIZ ADAMLAR

Paralel yapının hedefindeki milletvekillerinden biri olan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, paralel yapı tarafından kendisi hakkında açıklamalarından dolayı dava açıldığını ifade etti. Sosyal medyada paralel yapı üyelerinin kendisi ile ilgili çok sayıda yazıp çizdiğini söyleyen Aksak, bunları dikkate almadığını dile getirdi. Paralel yargı mensuplarını da eleştiren Aksak, “Ya bunlar beyinsiz ya da akılları çalışmıyor. Kanun koyucularla mücadele edilmez. Biz kanun koyucuyuz, iktidarız. Onu öyle yaparsın yarın başka kanun çıkarırız. Bunlar akılsız adamlar. Yaptıklarıyla bir yere varacaklarını zannediyorlar ama hiçbir yere varamayacaklar.” dedi. 

Paralel yapının etkinliğinin sürmesi halinde kanun çıkaracaklarını ifade eden Aksak,Bir gecede nasıl oturup kanun çıkarıp bunların darbe girişimlerinin önünü kestik, ummadıkları gibi perişan oldularsa yine o konularda da kanun çıkarırız. Her zehrin bir panzehri vardır. Bunlar zehir olmaya devam ederlerse panzehirleri ortaya sürerek, bu pislikleri bu ülkeden temizlememiz lazım. Bu ülkeden böğürte böğürte kovacağız ifadesini kullanmadım ama bunlara yakışan bir ifade olduğunu da söylemek istiyorum.” diye konuştu.

TEHDİTLER BİZİ YILDIRMAZ

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de paralel yargının kendisine yönelik 5’in üzerinde dava açtığını ifade ederek, “5 davayı hatırlıyorum. Ondan sonrasının takibini bıraktım. Her bir dava da 50 bin liradan başlıyor. dedi. Kendisinin kararlılığının ve duruşunun belli olduğunu ifade eden Metiner, paralel yapı bitene kadar mücadelesinin devam edeceğinin altını çizdi. Doğru bildiği şeyi söylemeye devam edeceğini hatırlatan Metiner, “Hiçbir şey bizi yıldıramaz. Ölüm tehditleri bile bizi yıldırmamış, tazminat davaları hiç yıldırmaz. Kimseye hakaret ettiğimiz yok ama bir zihniyet eleştirisi yapıyoruz. MGK’nın, hükümetimizin Türkiye için tehdit olarak kabul ettiği bir çete ile mücadele ediyoruz. Eğer devletimizin, ülkemizin mahkemeleri, devletimizin en üst organı olarak Milli Güvenlik Kurulu’nun; seçilmiş hükümetin Türkiye’nin ulusal bütünlüğü için tehdit oluşturduğunu söylediği bir yapı ile mücadele ettiğimiz için, ihanet içindeki bir şebeke ile mücadele ettiğimiz için bizi cezalandırırlarsa o da yargının sorunudur. Biz kararlılıkla mücadelemizi sürdürürüz.” dedi.

PARALELİN HEDEFİNDE OLMAK BİZİM İÇİN ŞEREF

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise kendisinin de paralel yapının hedef tahtasında olduğunu hatırlatarak, “Paralel yapı ile en çok mücadele edenlerden biriyim. Onların dava açmaları bizim için onur ve şereftir. Onların listesinde olmak bizim için gurur tablosu olur. Devlet içinde devlet kuranlara, ülkeye ihanet edenlere, yabancı gizli örgütlerle istihbaratları paylaşanlara, Siyonistlere yardım edenlerin karşısında olmak bizim için onur verici olur.” dedi. Paralel yapının şu an en etkili olduğu yerin yargı olduğunu hatırlatan İçten, “Paralel yapının en çok girdiği vesayetçi kurum yargı. Bu demokratikleşme ve özgürlük önünde engel teşkil ediyor. Bu nedenle 12 Ekim’deki HSYK seçimlerinde paralel yapı üyeleri dışarıda kalacak.” dedi. İçten, paralel yapıya karşı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizdi.


Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!