Sağlık
Ülkemizde yetişen 10 şifalı bitki
İnsan sağlığı için bitkilerin ne kadar önemli olduğu ve hastalıklara şifa bulma noktasında insanlık tarihinin ilk zamanlardan günümüze kadar el üstünde tutulduğu bilinmekte. İşte ülkemizde yetişen şifalı bitkilerden 10 tanesi...
Çörek otu Peygamber Efendimiz `in de övdüğü gıdaların başında gelmektedir. Her derde deva olduğu için bu listenin başında yer alması tesadüf değildir.
2- Keçiboynuzu: Tarihten bugüne kadar birçok formülün ve karışımın içinde yer alan ve insanda büyüme hormonlarını desteklediği,
İncir Kuran`a mazhar olmuş bir gıda olması hasebiyle de çok değerli bir gıdadır. Şifa özelliği de tıpçılar tarafından yüz yıllardır anlatılmaktadır.
5-Üzüm: Üzüm Anadolu`nun her tarafında yetişen ve her çeşidinin ayrı bir şifa kaynağı olduğu bilinen değerli bir gıdadır. Antioksidan özelliği yüksek kansızlığın ilacı olarak bilinir.
7-Karabaş Otu: İbni-i Sina`nın beynin süpürgesi olarak bahsettiği beyin ve sinir sistemi hastalıklarında tarihten bügüne kadar kullanılan...
8- Defne Yaprağı:Tarihten bugüne kadar bilinen sofralarımızın vazgeçilmezi etli yemeklerde yemeğin tadını iyileştiren sindirim enzimlerini aktive ederek, hayvansal gıdalara ayrı bir tat verip ağır koku ve tatları gideren ayrıca şifalı özelliği olan hazma yardımcı olan değerli bir bitki. Tarihten günümüze kadar değerini hiç kaybetmemiştir
Defne yaprağı ayrıca Anadolu`nun özellikle Akdeniz iklimindeki var olan leziz yemeklerin lezzet kazanmasındaki en büyük rolü oynar.
Aslında tarihte bu bitki sinir sistemi için değil daha çok bağışıklık sistemi, sindirim enzimleri, romatizmal hastalıklar gibi unsurlar için çok geniş kullanım alanı olsa da bugün ki modern tıp bunu sadece sinir sistemi üzerindeki etkilerini tespit etmiş ve bu alanda etkinliği ispat edilmiş ve insanlara şifa vesilesi olarak kullanılan bir bitki.
10- Çakşır Otu: Çakşır otunun şifasından çokça bahsedemesek de bu bitkinin öyle bir etkisi var ki tek başına bu bitkiyi kahraman etmeye yetiyor. Cinsel afrodizyak olup doğurganlığı arttırıyor.