AKİT MENÜ

Ekonomi

Irak, ihracatı ciddi frenledi

5. İstanbul Finans Zirvesi’nde TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan bir süre sohbet etti.

2014-09-16 07:23:18

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “AB’de yaşanan olumlu gelişmelere, özellikle Irak konusundaki olumsuz gelişmeler eklenmeseydi, ihracatımızı çift haneli artırmış olacaktık” dedi.

Büyükekşi, Anadolu Ajansı’nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu, geçen yıl 15 ülkeden toplam 64 konuşmacının yer aldığı ve 50’den fazla ülkeden binin üzerinde davetlinin katıldığı 5. İstanbul Finans Zirvesi’nde (IFS) konuştu.

FİNANSIN DESTEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

İhracatla finansı birbiriyle yakın ilişki içinde gördüklerini dile getiren Büyükekşi, bundan sonraki dönemde de ihracatla finansın her zaman birbirini destekler nitelikte olmasını önemsediklerini söyledi.

Büyükekşi, 2013 yılında ihracatın Türkiye’nin büyümesinde itici güç olamadığını ancak 2014 yılında tam tersi bir gelişme seyrettiğini aktararak, özellikle 1. ve 2. çeyrek büyümesinde ihracatın büyümeye olumlu katkı verdiğini ifade etti.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ARTTI

TİM Başkanı Büyükekşi, Türkiye’nin ihracatını, Ortadoğu’da yaşanan bu kadar krize karşın yaklaşık yüzde 5,5 seviyesinde artırdığına dikkati çekerek, ihracatın ilk 8 ayda 105 milyar dolara yükseldiğini, son 12 aylık ihracatın da 160 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Rusya’ya gıda ihracatının Türkiye’nin gıda enflasyonuna etkisinin olacağını zannetmiyorum. Rusya’ya ihracatımızın büyük kısmının 2015 yılında olacağını öngörüyoruz” dedi.

 

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık