AKİT MENÜ

Gündem

Zorba hakime komik ceza!

Paralel yapının güdümünde olduğu iddia edilen HSYK’nın, Danıştay’ın kararını uygulamayıp başta Avukat Zübeyde Kamalak olmak üzere bir çok başörtülü avukatı duruşmalara almayarak ya da duruşmaları erteleyerek anayasal suç işleyen Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ’a sadece iki gün maaştan kesme cezası verdiği ortaya çıktı.

2014-09-16 12:57:57

AKİT/ANKARA -  12 Ekim’de yapılacak HSYK seçimleri için YARSAV ile genel sekreterliğini yaptığı Yargıçlar Sendikası ve paralel yapının ortak adayı olan “Zorba hakim” lakaplı Karadağ’a verilen bu ceza tepki çekti.

Kararı değerlendiren yazarımız ve emekli Hakim Nusret Çiçek, HSYK’nın adeta Mustafa Karadağ’ı ödüllendirdiğine dikkat çekti.

Çiçek, şunları kaydetti: “Karadağ, duruşmaya avukatı almıyor. İkincisi de başörtüsü nedeniyle duruşmayı erteliyor. Duruşmalar haklı ve yasal bir nedene dayanarak ertelenir. Bu hakim gördüğümüz kadarıyla tamamen ideolojik ve şahsi görüşünü ortaya koymak suretiyle bir yıla yakın duruşmaları ertelemiştir. Yani vatandaşın işini sürüncemede bırakmıştır. Ceza kanununun ilgili maddesini açıp okuduğunuzda görevli bir memur işte böyle ideolojik nedenle veya başka sebeplerle görevini yapmaktan kaçınırsa buna ‘görevi kötüye kullanmak’ denir. Dolayısıyla Hakim Karadağ’ın eylemi doğrudan görevi kötüye kullanmaktır. Bu durumda HSYK’nın ilgili dairesinin hem disiplin cezası vermesi hem de bu şahsı mahkemeye yargılanmak üzere göndermesi gerekirdi. Maaş kesme cezası daha az suçlarda uygulanır. Bu ceza hem hukuk camiasını hem de kamuoyu vicdanını tatmin etmemiştir. Bu durumda her hakim kendi kafa yapısına göre duruşmaları ertelemeye kalkışırsa bu yargı işlemez. Dolayısıyla kapısına kilit vurmak daha yararlıdır. Yani hakim açıkça HSYK’yı tanımadığını söylemiştir ve şimdi verilen cezaya baktığımızda hakimin haklılığı ortaya konulmuş oldu. Demek ki tanınılacak gibi değilmiş.”


Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu