AKİT MENÜ

Gündem

Zaman gazetesi de 'Hacı Bayram' fotoğrafını kullandı!

ABD medyasının Türkiye üzerindeki IŞİD algısı operasyonuna Paralel'in gazetesi Today's Zaman da katıldı. Today's Zaman, Amerikan gazetesi New York Times gibi IŞİD haberinde Erdoğan ile Davutoğlu'nun fotoğrafını kullandı.

2014-09-17 19:58:29

ABD medyasının IŞİD üzerinden Türkiye'ye yönelik algı operasyonunun büyük ortağı yine Paralel'in medyası oldu. New York Times, 'IŞİD Türkiye'de adam topluyor' haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Hacı Bayram-ı Veli Camii'nden çıkarken çekilmiş fotoğrafı kullanmıştı. New York Times, AFP'nin bir süre önce çektiği cami çıkışı fotoğrafı terör örgütü IŞİD haberinde kullanması büyük tepki çekti. ABD gazetesinin yaptğı haberin benzerini Paralel İhanet Çetesi'nin gazetesi Today's Zaman da yayınladı.

New York Times'in Ceylan Yenisu imzalı haberini rapor olarak sunan Today's Zaman kendi muhabirlerinin, Erdoğan ve Davutoğlu'nun camiden çıkarken çektiği fotoğrafını kullanıp, "Some 1,000 Turks joined ISIL/ Yaklaşık 1000 Türk IŞİD'e katıldı" başlığını attı.

'YALAN VE ADİCE'

ABD basının Türkiye'ye karşı IŞİD üzerinden sürdürdüğü yayınlar sistematik olarak devam ediyor. Aynı gazete geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin IŞİD'ten petrol aldığını iddia etmişti. Asılsız iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi ise sert olmuştu. Dün, Katar dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, New York Times'in haberi için "IŞİD petrolü iddiası çok çirkin, yalan ve adice" dedi.

ALGI OPERASYONLARININ BÜYÜK ORTAĞI ZAMAN

ABD'nin bir diğer yaygın gazetesi Washinton Post ise geçtiğimiz ay, Türkiye'nin IŞİD'e kırmızı halı serdiğini iddia eden bir haber yayınlamış ve bu iddiaları Zaman gazetesi da manşet yapmıştı.


Yorumlara Git

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM