AKİT MENÜ

Gündem

Soylu: Kılıçdaroğlu paralel'in uşağı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'paralel yapı'nın uşaklığını yaptığını söyledi.

2014-09-18 15:32:06

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektupta Türkiye'de devlet içinde paralel bir yapı oluşturmayı kendine temel amaç edinenlerin uşaklığını yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu mektubunda Davutoğlu'na, "Bankacılık sektöründe yaşanacak yeni bir krizin sorumlusu olmaya adaysınız" demişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu o mektup hakkında çok sert konuştu. Soylu, "O sayın başbakanımıza yazılan had bilmez mektup, siyasi hayatın en önemli kara lekelerinden bir tanesi olarak yerini alacaktır" dedi.

MİLLET BELİRLEYİCİ GÜÇ OLDU

Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 5. Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıya Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzurum, Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane, Ordu, Kars, Iğdır ve Erzincan'dan koordinatör milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katıldığını söyledi.

Siyasi Partiler Kanunu'na göre siyasi partilerin en az iki, en fazla üç yıl içinde kendi kongrelerini yapmak zorunda olduklarını belirten Soylu, "Siyasi hayatın iki temel meşruiyeti vardır. Birincisi kongrelerdir. İkincisi de seçimlerdir" diye konuştu.

Soylu, AK Parti'nin siyasi hayata başladığı günden itibaren bu iki unsuru siyasi hayatın belirleyici unsuru ve Türkiye'de kararın, sözün anlamıyla belirleyici unsur haline getirilmesini benimsediğini vurgulayarak, 12 yıldır iktidarda verilen mücadelenin sonunda milletin belirleyici güç olduğunu dile getirdi.

ARA REJİMİ AK PARTİ KAPATTI

Türkiye'de 1960 darbesiyle bir ara rejimin başladığını hatırlatan Soylu, bu ara rejimi AK Parti'nin 12 Eylül 2010 referandumu ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile kapattığını ifade etti.

Soylu, AK Parti'nin vesayeti, gerileme dönemlerini bitirdiğini, darbenin kurallarını yerle bir ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"1960 darbesi 1961 Anayasası'yla kendine ait bir kurallar bütünü oluşturmuştur. Bu anayasa ile vesayet oluşturulmuştur. Anayasayı oluşturan, kurucu meclisi de oluşturan darbenin kendisidir. Bu büyük millet hiçbir gün kendi sivil meclisi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oy iradesiyle onu bir kurucu meclis hüviyetine döndürüp bir anayasa gerçekleştiremedi maalesef. Ruhuyla lafsıyla ve milletin değerleriyle gerçekleştiremedi. 1980 darbesi ardından bir kurcu meclis tesis etmiş ve o kurucu meclisle yeni anayasa oluşmuştur. Yeni anayasa da yine darbe kurallarıyla oligarşik sermaye ve oligarşik bürokrasinin ortaya koymuş olduğu o tahakkümle gerçekleşmiştir."

Türkiye'ye saldırıların çok ciddi bir şekilde devam ettiğini dile getiren Soylu, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik hayatının kırılgan hale getirilmesi için uluslararası sıkıştırma yapıldığını ifade etti.

''KILIÇDAROĞLU 'PARALEL'İN UŞAĞI''

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektupta Türkiye'de devlet içinde paralel bir yapı oluşturmayı kendine temel amaç edinenlerin uşaklığını yaptığını savunarak, şöyle devam etti:

"O sayın başbakanımıza yazılan had bilmez mektup, siyasi hayatın en önemli kara lekelerinden bir tanesi olarak yerini alacaktır. Bugün bütün bu gelişmeler ortaya koyuyor ki bizim ayaklarımızın yere daha sağlam basacağı bir süreci göstermek bizim sorumluluğumuzdur. Biz toplulumuza büyük hedefler, sözler verdik. 24 saat sonrasını göremeyen Türkiye'ye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini söyledik. Biz bu büyük hedefleri gerçekleştirmek zorundayız. O bir taraftan 50 milyar dolarlık turizm hedeflerine bizi taşıyacak, o bir taraftan tarım hedeflerimize bizi taşıyacak, o kendi arabamızı, kendi uçağımızı, kendi istihbarat uydumuzu yapma hedefine bizi taşıyacak. Milletimiz bunu bizden beklemektedir."

'KILIÇDAROĞLU SEVİMSİZ'

Erzurum'un Teyo pehlivanının meşhur olduğunu anımsatan Soylu, şunları söyledi:

"Teyo pehlivan bile Kılıçdaroğlu'nun bu sallamalarına baksaydı manidar manidar gülerdi ama Teyo pehlivan ile Kılıçdaroğlu arasında bir fark var, Teyo pehlivan sevimliydi, Teyo pehlivan zekiydi, Teyo pehlivan, milliydi, Teyo pehlivan yerliydi. Maalesef Kılıçdaroğu'nda bu özelliklerin hiçbirini bulabilmek pek mümkün değildir."

Yorumlara Git

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi

New York Belediyesinde Filistin için oturma eylemi! İsrail operasyonlarına devam ediyor...

Güney Kore ve Çekya, nükleer enerji alanında işbirliği yapacak! Dünyaya böyle servis ettiler

Kardeş ülke Azerbaycan'da Anayasa Mahkemesi seçim sonuçlarını onayladı