AKİT MENÜ

Gündem

“Bölge halkının bölünme kaygısı yok”

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, Merkez Öğretmenevi’nde Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, terör sorunu ve bununla uzantılı diğer sorunlar

2013-05-13 20:28:44

KONYA -  Bu bağlamda 24-27 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, Batman ve Mardin’de her kesimi temsil eden 50’ye yakın sivil toplum örgütüyle görüşme yaptıklarını ifade eden Hacımustafaoğulları, bölgedeki insanların çözüm sürecine yüzde 100’e yakın oranda destek verdiğini ve sorunun çözümünü beklediğini dile getirdi. Güneydoğu Anadolu’nun terör sorunundan en çok etkilenen bölgelerden biri olması nedeniyle çalışmalarına o bölgeden başladıklarını aktaran Hacımustafaoğulları, şunları kaydetti: “Bölgeye giderken, ‘acaba durum nedir?’ anlamında zihnimizde bazı endişelerimiz vardı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk. Çözüm sürecinin en doğru şekilde sonuca ulaşması noktasında bütün toplumun fikirleri değerlendirilerek, bu çalışmanın yürütülmesi için bir irade koyduk. İstiyoruz ki; herkes fikrini söylesin. Fikirlerin çatışmasından gerçekler ortaya çıkar.”
Derneğin Genel Sekreteri Necmettin Keleş de çözüm sürecinde Türkiye’yi gruplar halinde gezerek, halkın nabzını tutmak istediklerini belirtti.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor