AKİT MENÜ

Gündem

Reyhanlı mağdurlarına maaş ve tazminat

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili TBMM Genel Kurulu’na bilgi veren İçişleri Bakanı Muammer Güler, çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşların her türlü maddi zararının en kısa sürede ve tümüyle karşılanacağını ifade e

2013-05-14 21:23:53

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı’daki saldırıdaki maddi hasarların hepsinin karşılanacağını, ölenlerin yakınlarına da maaş bağlanacağını bildirdi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili TBMM Genel Kurulu’na bilgi veren Güler, çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşların her türlü maddi zararının, en kısa sürede ve tümüyle karşılanacağını ifade etti. Yaralılarının tedavi giderleri ile evleri, işyerleri, araçlarıyla ilgili zararlarının da karşılanacağını aktaran Güler, “Ayrıca, hayatını kaybedenlerin yakınları ile sakatlanan ve yaralanan vatandaşlarımıza tazminat ödenecektir, hayatını kaybedenlerin mirasçılarına maaş bağlanacaktır” dedi. Olayın Suriyeli muhalifler ve misafirlerle ilgisi bulunmadığını aktaran Güler, olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
HAYATINI KAYBEDENLERİN
YAKINLARINA MAAŞ BAĞLANACAK
Çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşların her türlü maddi zararının en kısa sürede ve tümüyle karşılanacağını aktaran Güler, “Yaralılarının tedavi giderleri ile evleri, işyerleri, araçlarıyla ilgili zararları da bütünüyle karşılanacaktır. Başbakanlık tarafından acil ihtiyaçların karşılanması için 1,5 milyon lira Hatay Valiliği emrine gönderilmiştir. Bununla acil ihtiyaçlar için gönderilmiştir, diğer zararlar bunun dışındadır. Ayrıca, hayatını kaybedenlerin yakınları ile sakatlanan ve yaralanan vatandaşlarımıza tazminat ödenecektir, hayatını kaybedenlerin mirasçılarına maaş bağlanacaktır. Zarara uğrayan esnafımızın sigorta ve vergi ödemelerinin ertelenmesi için Başbakanlığımızca gerekli talimat verilmiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz her türlü zararı karşılamaya muktedirdir ve bunu da en kısa zamanda gerçekleştirecektir” dedi.
OLAYIN MUHALİFLER
YA DA SIĞINMACILARLA İLGİSİ YOK
Terör olayının Suriye rejimi ve Suriye’deki istihbarat örgütüyle doğrudan irtibatlı bir terör örgütü tarafından yapıldığını aktaran Güler, “Saldırıda yer alanların da yardım ve yataklık yapanların da Türkiye vatandaşı oldukları tespit edilmiş, bu suretle saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronlar büyük oranda deşifre edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz, olayı bütün boyutlarıyla aydınlatmak, bütün asli failleri yakalamak, benzeri saldırıları engellemek için çalışmaktadır. Olayın öncesinde herhangi bir ihmali davranışın bulunup bulunmadığını, hangi tedbirlerin alındığının tespiti için Başbakanımızın talimatıyla Başbakanlık ve Mülkiye Teftiş Kurulları geniş bir araştırma yapacaktır” dedi. Olayın Suriyeli muhalifler ya da sığınmacılarla herhangi bir ilgisi bulunmadığını aktaran Güler, “Olay sonrasında eylemi düzenleyen şahıslara yardım ve yataklık yapan 13 kişi gözaltına alınmıştır. Eylemi organize eden 4 şahısla birlikte, bunlara yardım ve yataklık yapan 2 kişi olmak üzere 6 şahsın en kısa sürede yakalanması için yoğun çalışma yürütülmektedir” dedi.
8 MAYIS’TA BOMBALI
EYLEM İHBARI YAPILDI
8 Mayıs’ta Hatay Emniyet Müdürlüğü’nden ses getirici bombalı eylem yapılacağı ihbarının alındığını belirten Güler, bununla ilgili 9 Mayıs’ta güvenlik birimlerine gereği için talimat verildiğini söyledi. İstihbari bilgilerin Reyhanlı ilçesine yönelik tehdidi işaret etmediğini aktaran Güler, “Bölgenin ve yurdun bazı yerlerine yönelik eylem hazırlıklarını kapsamaktadır. Bu nedenle de Hatay ili ile birlikte birçok yerde önleyici tedbirler aldırılmıştır ama trafiğe hiçbir şekilde çıkmayan, depoda korunan araçların kısa sürede olay yerine getirilerek gerçekleştirildiğini anlaşılmıştır” diye konuştu.
Güler, “Bu tür saldırı ve tahrikler hiç kimsenin yanına kâr kalmayacaktır. Reyhanlı’da şehit edilen kardeşlerimizin katilleri, behemahal hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Bu saldırılar, Suriye politikamıza yönelik değil, her geçen gün bölgesinde ve dünyada güçlenen ve büyüyen Türkiye’ye yöneliktir” dedi.
 

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor