AKİT MENÜ

Gündem

Kurtarılan rehineler Ankara'ya getirildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, serbest bırakılan konsolosluk rehineleri, özel uçak ile saat 11.30'ta, Şanlıurfa GAP Havaalanından Ankara'ya getirdi.

2014-09-20 12:52:44

This browser does not support the video element.

Musul'da rehin alınıp daha sonra kurtarılan diplomatlar ve aileleri, Esenboğa Havalimanında aileleri tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Karşılayanlar arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı milletvekilleri ile diğer ilgililer de yer aldı.

Başbakan Davutoğlu, rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Şanlıurfa GAP Havaalanına geçip, burada serbest kalan rehinelerle bir araya gelmişti.

REHİNELER İÇİN ADAK ADADI

Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, 'O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek' diye konuştu.

Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Aktaş isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul'a nişanlı olarak gittiğini, 2 hafta sonra Kırşehir'de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye'yi beklediğini söyledi. Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek, 'Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27'sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız' dedi. Aktaş'ın, 'tamam herkesi bekliyoruz' sözlerine, Davutoğlu'nun 'Ağasın herhalde' sözleri gülüşmelere neden oldu.

Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi