Yaşam
Karpuz çorbası tarifi!
Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde serin bir çorbaya ne dersiniz?
Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde serin bir çorbaya ne dersiniz? İşte yapılışı...
Malzemeler:
2 su bardağı taze sıkılmış karpuz suyu
100 gr beyaz peynir
1 avuç taze nane yaprağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon
1 çay kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim tam buğday ekmeği
Yapılışı:
Karpuzun çekirdeklerini temizleyin ve el blendırı kullanarak karpuzunuzu püre edin. İki kase çorba için iki su bardağı karpuz suyuna ihtiyacınız olacak. Bir çay kaşığı çörek otunu ilave edin ve karıştırın.
Buzdolabına alın ve iyice soğutun. Çorbanızın tazeliğine tazelik katacak nane püresi için bir avuç taze naneyi iki çorba kaşığı toz şekerle birlikte havanda dövün, yemyeşil görüntüsü ve taze kokusu ile sizi büyüleyecek bir nane püresi elde edin. Bir çorba kaşığı limon suyu ilave edin ve bu püreyi buzdolabına alın.
İçmek istediğinizde kaselere ayırıp üçgen kestiğiniz peynirle servis edin.
Afiyet olsun...