AKİT MENÜ

Gündem

İşte büyük Türkiye

Yeni Türkiye, dün güne bütün yurdu sevince boğan mutlu bir haberle uyandı... Musul’da 101 gündür rehin tutulan ve aralarında çocuklar ile kadınların da bulunduğu 49 konsolosluk personeli, titiz ve başarılı bir operasyonla kurtarılarak Türkiye’ye getirildi. Musul’da rehin alınanları kurtarma operasyonu, MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı’nca tamamen “yerli bir operasyon” olarak yürütüldü. Rehineler için herhangi bir fidye ödenmedi, bırakılmaları karşılığında herhangi bir şart kabul edilmedi.

2014-09-21 10:09:48

HABER MERKEZİ - Göreve başladıktan sonra ikinci yurtdışı ziyaretini Azerbaycan’a gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, aylardır ince elenip sık dokunan ve yakından takip edip, rehine operasyonu Bakü’de kaldığı otelden yönetti. Operasyonun gece 00.30 sıralarında başladığını ve vatandaşların 05.00’da ülkemize getirildiğini açıklayan Davutoğlu, gece boyunca gelişmeleri yakından takip ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arzettiklerini söyledi. Davutoğlu, 49 vatandaşımızın Türkiye’ye girişini sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından da duyurdu.

BAKÜ’DEN GAP’A GEÇTİ

Gelişmeleri dakika dakika izleyen Davutoğlu, daha sonra özel uçak ‘TUR’ ile Bakü’den Şanlıurfa GAP Havaalanı’na geçti ve aileleri alarak 11.30’da Ankara’ya döndü.

Rehinelerle GAP havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi. Rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, ‘’Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın’’ diye konuştu.Davutoğlu, aprondaki uçağa rehinelerle yürüyerek gitti. Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, uçağa kadar en küçük rehine Ela Ercan’ı kucağında taşıdı.

UÇAKTAN EL SALLAYARAK İNDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, rehineleri Ankara’ya getiren uçaktan el sallayarak indi.

Esenboğa Havaalanı’na gelen uçaktan Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, rehinelerin ailelerine el sallayarak indiler.

Başbakan Davutoğlu ile rehineleri karşılamaya gelen MİT Müsteşarı Hakan Fidan da onlara eşlik etti. Uçağın alana inmesiyle aileler uçağa doğru koşarak merdivende yakınlarına sarıldı.

SARILIP FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Daha sonra Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu rehineler arasındaki çocukları kucaklarına alarak, konsolosluk çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Ailelerle de sohbet eden Davutoğlu, Musul Başkonsolosu Yılmaz’ın kızlarını havaya atarak sevdi. Yılmaz, Başbakan Davutoğlu’na sarıldı. Davutoğlu da Yılmaz’ı alnından öptü.

Başbakan Davutoğlu şeref salonunun önünde hazır bulunan başbakanlık otobüsünün üstüne çıkarak vatandaşa seslendi.

Davutoğlu’nun rehinelerin kurtulduğu gün için adak adadığı, adağın dün kesilerek öğrenci yurtlarına dağıtıldığı öğrenildi.

Yorumlara Git

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi

New York Belediyesinde Filistin için oturma eylemi! İsrail operasyonlarına devam ediyor...