AKİT MENÜ

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin gözü aydın

Konsolosluk personelinin başarılı bir operasyonla kurtarılarak Türkiye’ye getirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, “Gözümüz aydın olsun. Vatandaşlarımızın başarılı şekilde Türkiye’ye intikal ettirilmesi, Büyük Türkiye’nin ulaştığı seviyeleri gösteriyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Çankaya Köşkü’nde konsolosluk personeli ile bir araya gelecek.

2014-09-21 10:09:55

YENİ AKİT / ANKARA - Irak’ın Musul şehrinde rehin tutulan konsolosluk personelinin başarılı bir operasyonla kurtarılarak Türkiye’ye getirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, “Gelişme ‘Büyük Türkiye’nin ulaştığı seviyeyi gösteriyor” açıklaması geldi. Süreci başından bu yana takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın başarılı şekilde Türkiye’ye intikal ettirilmesi, Büyük Türkiye’nin ulaştığı seviyeleri gösteriyor” dedi.

“MİLLETİMİZİN GÖZÜ AYDIN OLSUN”

Müjdeli haber üzerine yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: “Irak’ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır. Öncelikle, uzun süredir özgürlüklerinden mahrum kalmış olan Başkonsolosumuz ve ailesine, çalışma arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm aziz vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, milletimizin gözü aydın diyorum.”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VE MİT MÜSTEŞARINA TEŞEKKÜR…

“Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır. Müsteşarımızdan sahada operasyona katılan görevlilerimize kadar Milli İstihbarat Teşkilatımızın her bir mensubuna da şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyor; bu büyük başarılarından dolayı kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Elbette, en başından itibaren sabırla ve metanetle bekleyen Musul Başkonsolosluğu personelimiz ve aileleri en büyük teşekkürü hak ediyorlar. Şu anda ülkemize intikal etmiş olan personelimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, teşekkür ediyor; ailelerine, uzun ve sabırlı, aynı zamanda inançlı ve umutlu bekleyişlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hadisenin vuku bulmasından itibaren ne yazık ki ülkemiz içinde ve dışında hadiseyi istismar etmek, bu hassas süreci sabote etmek için çeşitli girişimler olmuş; özellikle bazı çevreler ve bazı medya kuruluşları tarafından son derece sorumsuz tavır sergilenmiştir. Buna rağmen, süreç boyunca sorumlu, soğukkanlı ve sağduyulu yayıncılık yaparak alıkonulan vatandaşlarımızın can güvenliğine hassasiyet gösteren tüm medya kuruluş ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum.”

“BÜYÜK TÜRKİYE’NİN ULAŞTIĞI SEVİYE…”

“Operasyonun son derece başarılı biçimde yürütülmüş, vatandaşlarımızın Türkiye’ye intikal ettirilmiş olması, Büyük Türkiye’nin ulaştığı seviyeleri göstermesi bakımından da son derece önemlidir ve değerlidir. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle büyük imtihanlara duçar etmesin diye dua ediyorum. Tekrar kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize, Milli İstihbarat Teşkilatımıza, katkısı olan tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyor, milletimizin gözü aydın diyorum.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KONSOLOSLUK PERSONELİYLE BUGÜN BİR ARAYA GELİYOR

Bu arada; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurtarılan vatandaşlarla bugün bir araya geleceği öğrenildi. Türkiye’ye getirilen konsolosluk personelini bugün Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konsolosluk personelini, bugün 11.30’da Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, vatandaşların Türkiye’ye giriş yaptığı sabahın erken saatlerinde de Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve eşi Özay Yılmaz ile telefonla birer görüşme gerçekleştirerek, ‘Geçmiş Olsun’ dileklerini iletti.


Yorumlara Git

MOSSAD'ın 15 yıllık kanlı planı devrede duyurdular!

Cübbeli Ahmet Hoca harekete geçiyor! 'Bir plan olduğu açık' diyerek duyurdu

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı

Asgari ücret resmi olarak açıklandı! Tam iki kat fark var...