AKİT MENÜ

Ekonomi

Grevde değil, görevdeler

THY yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş, aldığı grev kararını uygulamaya başladı. Karara rağmen pilotlar başta olmak üzere tüm çalışanların görevlerinin başında olması ile grev kararı havada kaldı.

2013-05-15 21:12:24

EKONOMİ SERVİSİ
THY yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş, aldığı grev kararını önceki gece saat 3’ten itibaren uygulamaya başlarken, gün içerisinde yer alan 300 uçuşta hiçbir aksama yaşanmadı. Görevine devam eden Atatürk Havalimanı çalışanları Hava-İş’in grev kararına katılmazken seferlerin aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması için tam kadro mesaiye devam etti.
GÜNLÜK UÇUŞ PLANINA UYULDU
SEFERLER AKSAMADI
Türk Hava Yolları (THY), grevin başladığı andan itibaren 300 uçuşun hiçbir aksama yaşanmadan yapıldığını bildirdi. THY yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlayamayan Hava-İş, greve başlarken yetkililer, grevin başladığı andan itibaren uçuşların sorunsuz şekilde sürdüğünü belirterek herhangi bir aksama yaşanmadığını, 82 seferin sorunsuz gerçekleştirildiğini kaydetti. Greve rağmen Atatürk Havalimanı’nda THY çalışanlarının işlerine devam ettiği görüldü.
THY TAM KADRO GREVDE DEĞİL GÖREVDE
THY, Hava-İş’in başlattığı greve rağmen, tüm çalışanlarının görevlerinin başında olduğunu bildirdi. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, çalışanlarının her gün olduğu gibi bugün de tam kadro işbaşında oldukları belirtildi.
Yeşilköy’de bulunan Genel Müdürlük binasında görev yapan tüm çalışanlarının işlerine geldikleri aktarılan açıklamada, önceki gece saat 03.00’te başlayan uçuş operasyonunda, kokpit ve kabin ekiplerinin daha önce planlanmış uçuşlarını aynen uygulamaları sonucunda zamanında yürütüldüğü bildirildi. Teknik bakım ekipleri, yer işletme çalışanları, kargo çalışanları, İstanbul ve Anadolu teşkilatının da tam kadro görevlerinin başında bulunduğu vurgulanan açıklamada, “Tüm çalışanlarımız şirketlerine sahip çıktılar, greve itibar etmediler.
THY, günlük operasyonunu planlandığı şekilde ve zamanında gerçekleştirilen uçuşlarla sürdürüyor” ifadeleri kullanıldı. Çalışanlar greve ilgi göstermedi
ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hava-İş Sendikasının THY'de başlattığı greve çalışanların pek ilgi göstermediğini belirterek, "Çünkü seferlerde kayda değer aksama yok. Şu ana kadar 300'ün üzerinde sefer aksamadan gerçekleştirildi" dedi. Bakan Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türk Telekom'un Rixsos Otel'de gerçekleştirdiği işbirliği protokolü imza töreni öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin THY'deki greve ilişkin sorusu üzerine Bakan Yıldırım, THY çalışanlarının greve pek ilgi göstermediğinin anlaşıldığını, seferlerde kayda değer bir aksama olmadığını söyledi. Şu ana kadar 300'ün üzerinde seferin aksamadan gerçekleştirildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Ben THY'nin tüm çalışanlarını, işlerine ve iş yerlerine sahip çıktıkları için tebrik ediyorum. Vatandaşları, yolcuları mağdur etmedikleri için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Ümit ederim ki çalışanların bu örnek davranışlarından THY ve sendika yönetimleri gerekli dersleri çıkarır ve bir an önce iş yerinde uzlaşma sağlanır, THY, huzur ve barışçı bir çalışma ortamına kavuşur."
THY'de işten çıkarılan 305 kişinin geri alınması talebine ilişkin soruya da Yıldırım, bu konunun iş yeri ve sendika arasında olduğunu, kendisinin takip etmediğini söyledi.

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!