AKİT MENÜ

Medya

Posta'cı Yazgülü'ye göre Ateizm bilgelikmiş!

Soma faciasında şehit olan madencilerle adeta dalga geçen ifadeleri sebebiyle geçtiğimiz aylarda büyük tepki toplayan, son olarak siyonist İsrail’in Gazze’ye bomba yağdırması karşısında “Gazzeliler de İsrail’in ayağına basmasaydı. İsrail boş boş bekleyip Filistinlilere seyirci mi kalacaktı” ifadelerini kullanan Yazgülü Aldoğan, vicdanı gibi beyninin de fazla gelişmediğini ortaya koydu.

2014-09-21 21:40:27

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Ateistin de din kültürünü öğrenmesi gerekir!” sözleri üzerine hempalarına güzellemeye girişen Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, “Ateistlik, felsefi bir duruş. Cehalet değil, bilgelik” diyerek nasıl bir “bilge(!)” olduğunu da gözler önüne serdi.

İŞTE O YAZININ İLGİLİ BÖLÜMLERİ:

(...) Davutoğlu buyurmuş: “Ateistin de din kültürünü öğrenmesi gerekir!”

Anlayamadığı şu: Ateist, bilmediğinden değil, dini öğrendiği için ateist olmuştur! Ateist, hiçbir dine mensup olmak istemeyen demek. Ateistlik, felsefi bir duruş. Cehalet değil, bilgelik. Bazı ülkeler çocukları kiliseye götürüyormuş. Ne ilginç, bazı ülkeler de anaokullanna bile ibadethane açmayı zorunlu hale getirdi.

(...) Şimdilik din kültürü adı altında ama aslında sünni İslamın öğretilip uygulatıldığı ve dinin bütün bireyler için zorunlu hale getirildiği bir eğitim sistemi sonunda herkesin yobazlaşması, başka dine, düşünceye tahammülsüzlük. Önce Müslüman olacaksın, affedersin yani Hıristiyan olmayacaksın, hatta Alevi olmayacaksın, rezillik, Ateist de olmayacaksın. Ben ne dersem o olacaksın! İşte olmayanı da deli eden bu: Bana karışma, bulaşma, zorlama... Ama o zaman seni itaatkâr yapamıyor! Soruyorsun, karşı çıkıyorsun, yanlış diyorsun, hırsız diyorsun! Bütün “mesele de bu. Din de kamuflajı!

Yazgülü Aldoğan/POSTA

Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu