AKİT MENÜ

Siyaset

CHP’nin misyoner aşkı

8. sınıfların ders kitabında Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler arasında misyoner ve Ermenilerin yer alması Müslümanlara yönelik hiçbir projesi olmayan CHP’yi rahatsız etti. CHP, konuyla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

2014-09-22 22:15:14

M. EMİN ÖZKUL / ANKARA - Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de Müslümanların sıkıntılarını gündeme getirmeyen, Müslümanların sorunlarına yönelik hiçbir projesi bulunmayan CHP, misyonerlere kol kanat germeye devam ediyor. 8. sınıfların ders kitabında Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler arasında misyoner ve Ermenilerin yer alması CHP’yi rahatsız etti. Ders kitaplarında Ermeni Meselesi, Terörizm ve Misyonerlerin anlatım şeklinin öğrencilerin gelişim psikolojisine uygun olmadığını savunan CHP, misyonerler ve Ermenilerin ulusal güvenliğine yönelik tehditler arasında gösterilmesiyle ilgili soruşturma başlatılmasını istedi. 

ERMENİLER SOYKIRIM YALANI UYDURMAMIŞ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Ermenilerin ve misyonerlerin ulusal güvenliğe yönelik tehdit olarak gösterilmesini sordu. 8. sınıf ders kitaplarında Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik Ermeni Meselesi, Terörizm ve Misyonerler olmak üzere 3 büyük tehdit olduğunun anlatıldığını belirten Tanrıkulu, ders kitabında Ermenilerin yabancı emellere alet olup kışkırtılanlar, vatanı bölmek isteyenler, Türklere ve Müslümanlara saldıran ve katledenler, hatta bu emellerine ulaşmak için soykırım yalanı uyduranlar olarak tanıtıldığını ifade etti. 

MİSYONERLİĞİN ANLATILMASI ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE UYGUN DEĞİLMİŞ 

8. sınıf ders kitabında, öğrencilerde, Ermeniler, Hıristiyanlar, Süryaniler, yabancılar ve azınlıklara yönelik düşmanlık duygusu uyandıracak ifadelerin bulunduğunu öne süren Tanrıkulu, “8. sınıf ders kitaplarında Ermeni Meselesi, Terörizm ve Misyonerlerin anlatım şekli öğrencilerin gelişim psikolojisine uygun mudur? Milli Eğitim müfredatında yabancı ve azınlık düşmanlığı ile ırkçılığın önlenmesine yönelik kriterler nelerdir?” dedi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI İSTEDİ

Soru önergesinde, 8. sınıf ders kitaplarında Ermenilerin yabancı emellere alet olup kışkırtılanlar, vatanı bölmek isteyenler, Türklere ve Müslümanlara saldıran ve katledenler, hatta bu emellerine ulaşmak için soykırım yalanı uyduranlar olarak tanıtıldığı iddialarının doğru olup olmadığını söyleyen Tanrıkulu, “İddialar doğru ise, konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? 8. sınıf ders kitabında yabancı ve azınlık düşmanlığı ile ırkçılığın önlenmesine yönelik denetimler yapılmakta mıdır?” diye sordu.

Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu