AKİT MENÜ

Gündem

MİT’in başarısı ümmete umut oldu

Yeni Türkiye, bölgede ve dünyada sıkça kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

2014-09-23 11:50:20

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU- İngiliz ve ABD’li rehinelerin kafaları kesilirken Türkiye, yürüttüğü derin diplomasi ile tereyağından kıl çeker gibi, vatandaşlarını burnu bile kanamadan kurtarmasını bildi. Türkiye’nin böyle bir operasyonu yapabilmesi, kendi topraklarında mağdur durumda yaşayan ümmetin yetimlerini sevindirdi.

TÜRKİYE GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, rehinelerin kurtarılmasının tüm dünyada takdir gören bir diplomasinin sonucu olduğunun altını çizerek, “Türkiye, tarihi kurtarma operasyonu ile bölgesinde ne denli güçlü olduğunu gösterdi. Yıllarca Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu ferasetli politika meyvelerini verdi. Bu politikanın sonucunda sabırla, akılla bu sonuca ulaşıldı. 49 insanımız burnu kanamadan sağ salim ailelerine kavuşturuldu” dedi.

SIRADA ÜMMETİN MAZLUMLARI VAR

49 rehinenin kurtarılması operasyonunu CIA Başkanı’nın bile tebrik ettiğinin altını çizen Yıldırım, “Bizim içimizdeki bazı kesimler ise bunu hazmedemiyor. Ne kadar istemeseler de eninde sonunda hazmedecekler. Çünkü mükemmel bir şey ortaya konuldu” diye konuştu. Rehinelerin kurtarılmasının kendi topraklarında rehin olan milletlere de örnek olduğunu ifade eden Yıldırım, sırada bölgedeki ümmetin mazlumlarının, ümmetin rehin tutulan yerlerin de kurtarılması olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ  VE ETKİSİ ARTTI

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise, IŞİD tarafından rehin alınan Musul’daki Türk konsolosluğunun 49 personelinin bir tanesine bir zarar gelmeden Türkiye’ye getirilmesinin stratejik bir başarı olduğunu söyleyerek, “Dünyanın en riskli bölgesinden can kaybı olmadan gerçekleştirilen rehine kurtarma operasyonu, Türkiye için açık bir stratejik başarıdır” dedi. Rehinelerin salimen Türkiye’ye getirilmesiyle tüm Türkiye’nin büyük bir sevinç yaşadığını ancak belli bir kesimin bu duruma şaşırdığını belirten Boyraz, “Konsolosluk personelimizin IŞİD gibi bir örgütün elinden kazasız, belasız kurtarılmasından sevinç bir yana en küçük bir memnuniyet dahi duymayanlar var” dedi.

SIRA REHİN BÖLGELERİN KURTARILMASINA GELECEK

Rehine kurtarma operasyonuyla hükümete yönelik aylardır yürütülen kirli algı operasyonunun da sonuçsuz kaldığını hatırlatan Boyraz, “İç politikada umutlarını dış politikadaki başarısızlığa bağlayan eski Türkiye’nin aktörleri avucunu yalamıştır. Millet aleyhine akıllarını kiraya veren bu zavallıları geçmişte hangi kirli oyunun piyonu olduklarını görmeye, operasyonu gölgelemeye uğraşmak yerine milletin sevincini paylaşmaya çalışmalı” dedi.

OPERASYON YENİ TÜRKİYE’NİN BAŞARISI

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise rehinelerin kurtarılmasının Yeni Türkiye’nin başarısı olduğunu dile getirerek, “Yeni Türkiye, güçlü ve etkin bir ülke olduğunu göstermeye başladı. Yeni Türkiye başkalarının elinde oyuncak olan değil, ülkenin ve vatandaşlarının çıkarlarını ön planda tutan ve insan odaklı çalışan bir ülke” dedi. Türkiye’nin hassas davranarak tereyağından kıl çeker gibi bir çalışma ile kimsenin burnu bile kanamadan rehineleri kurtardığını hatırlatan Yurttaş, “Birinin burnu kanasa sevinecek olan bazı medya ve siyaset tacirleri bu olaydan da elleri boş döndüler” dedi.

Rehinelerin kurtarılmasıyla Kurban Bayramı öncesinde tüm halkın bir bayram yaşadığını söyleyen Yurttaş, “Rehinelerin kurtarılması bizleri çok sevindirdi. Bayram öncesi büyük bir motivasyon oldu. Muhalefet ve bir kısım medyanın, rehinelerin kurtarılmasına sevinememiş olduğunu ve bahaneler aradığını görmek ise şaşırtıcı. Normal şartlarda bir ülkenin vatandaşları böyle günlerde bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp bayram havasında bu durumu karşılaması gerekir. Ama konsolosluk görevlileri ve vatandaşlarımız rehin alındığında neredeyse zil takıp oynayacak kadar gizli gizli sevinenler, rehinelerin serbest kaldıkları gün sevinemediler” dedi.



Yorumlara Git

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte