AKİT MENÜ

Ekonomi

Hatamız olmuştur ancak iyi niyetliyiz

TÜSİAD Başkanı Dinçer, toplantılarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kutuplaşmayı bırakın, şimdi tokalaşma zamanı” mesajını verdiğini söyledi. Dinçer, iş dünyası olarak kendilerinin de bazı hataları olduğunu kabul etti.

2014-09-23 21:37:54

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısına gelmesini fevkalade olumlu bulduklarını söyledi.

Bir televizyonunun canlı programına katılan TÜSİAD Başkanı Dinçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Başbakan iken de TÜSİAD toplantısına davet ettiklerini hatırlattı. Dinçer,  “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD toplantısına gelmesi çok önemlidir. TÜSİAD toplantısındaki konuşmasının bütününe bakarsanız, ‘Kutuplaşmaları geride bırakalım. Şimdi tokalaşma zamanıdır’ demiştir” dedi.

YARGI REFORMU ŞART

TÜSİAD Başkanı Dinçer, iş dünyası olarak kendilerinin de bazı hataları olmuş olabileceğini ama iyi niyetli olduklarını söyledi.

Ekonomiye dair değerlendirmeler de yapan TÜSİAD Başkanı, Türkiye’nin 2002 yılı sonrası attığı adımları koruduğunu ifade etti. Dünyadaki gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını doğal olarak karşıladıklarını belirten TÜSİADBaşkanı, yargıda mutlaka reformların yapılması gerektiğini, yerli yatırımcının bile vergi sisteminden şikayetçi olduğunu, vergi, doğalgaz ve patent reformlarının mutlaka olması gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası’nın özerk bir kuruluş olarak fiyat istikrarı konusunda serbest bırakılması gerektiğine vurgu yapan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, çift haneli faizin Türkiye’yi kısır bir döngüye sokabileceğine dikkati çekti. Dinçer, yıl sonuna kadar faizin hedeflenen seviyeye inmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE YÜZDE 4 BÜYÜR

Türkiye’nin son yıllarda büyüme trendinde önemli seviyeleri yakaladığına değinen Dinçer, TÜSİAD olarak yüzde 3-4 aralığında bir büyüme, yüzde 9’a yakın bir enflasyon ve yüzde 6 oranında da cari açık beklediklerini kaydetti.

2015 YILI KÖTÜ OLMAZ

2015 yılının çok kötü olacağını tahmin etmediğini belirten TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 2015 yılında Türkiye’nin yine yüzde 3-4 bandında büyümesini beklediklerini söylerken Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) yapısındaki değişikliği normal görmediklerini söyledi. Dinçer, “Bu durum yurtdışında bu olumsuz algılanabilir. Sivil toplum örgütünün bağımsız olması gerekir. Ancak niyet iyidir. Bize verdikleri görevleri yerine getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık